BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

De juiste bandenspanning voor motorbanden

De banden van een motor zijn het enige contact met de weg. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je met de juiste bandenspanning rijdt. Met de juiste bandenspanning heb je meer grip en kun je op een veilige manier motorrijden. Het weggedrag van je motor wordt sterk beïnvloed door de bandenspanning. Daarnaast slijten je motorbanden minder snel en verbruik je minder brandstof wanneer de bandendruk in orde is.

De juiste bandenspanning is voor iedere motor anders. Ook de omstandigheden waarin je rijdt spelen een grote rol. Zo zitten er grote verschillen tussen de optimale bandenspanning voor circuit- en off-road rijders. Ook wanneer je enkel op de openbare weg rijdt, is het belangrijk om je aan de voorgeschreven bandenspanning te houden.

Bandenspanning van motorbanden meten

Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning van jouw motorbanden te meten. Maar hoe kun je dit het beste doen? Heel simpel: met een bandenspanningsmeter. Binnen minder dan een minuut weet je of de spanning van je motorbanden in orde is. Iedere motorrijder zou een bandenspanningsmeter in huis moeten hebben. Zo kun je regelmatig de spanning van je motorbanden controleren en de banden oppompen als dit nodig is. Zeker wanneer je van plan bent om met je motor op vakantie te gaan, is het belangrijk om de bandenspanning van tevoren te meten.

Tip: neem een bandenspanningsmeter mee als je een lange reis gaat maken. De meeste bandenspanningsmeters zijn erg klein en passen makkelijk in je tas of koffer. Zo kun je op ieder moment je bandenspanning controleren. Meten is weten! 

Verschillende bandenspanningsmeters

Er zijn veel verschillende bandenspanningsmeters op de markt. De meeste motorrijders hebben meer dan genoeg aan een eenvoudige bandenspanningsmeter. Een digitale bandenspanningsmeter is ideaal. Ze zijn erg klein, makkelijk mee te nemen en snel te gebruiken. Door een geïntegreerd lampje heb je meer zicht wanneer je de bandenspanning van je motorbanden gaat meten.   

Sommige motorrijders hebben meer baat bij een multifunctionele bandenspanningsmeter. Met een professionele bandenvulmeter kun je meer dan alleen het meten van de bandenspanning. Deze meters zijn bijvoorbeeld ook in staat om je banden te vullen en te ontluchten. Ook meten ze nauwkeuriger dan de wat eenvoudigere bandenspanningsmeters. Het nadeel van de bandenvulmeters is dat ze minder makkelijk mee te nemen zijn. 

Oppompen van motorbanden

Is de spanning van je motorbanden te laag? Dan wordt het hoog tijd om de motorbanden op te pompen zodat jij weer veilig de weg op kan. Het oppompen van motorbanden is erg eenvoudig en kan iedereen zelf doen. Op de oprit of in de garage. Het enige dat je nodig hebt is een bandenpomp. Met zo’n bandenpomp kun je de banden van je motor effectief en zeer snel oppompen. Ook is het mogelijk om de druk af te lezen.

Controleer de bandenspanning regelmatig en pomp jouw motorbanden op wanneer het nodig is. Dan kun jij optimaal van jouw motor genieten.