Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
gereedschapskoffers-met-dopsleutels-en-doppen.jpeg

Hoe kies je de beste gereedschapskoffer?

Het uitkiezen van de beste gereedschapskoffer is geen gemakkelijke klus. Een gereedschapskoffer behoort tot, en draagt, de basisuitrusting van iedere doe-het-zelver. Daarom is het belangrijk om voor een goede, robuuste en praktische gereedschapskoffer te zorgen. Een professionele sleutelaar of fanatieke klusser heeft zijn of haar koffer altijd bij zich. Je wil al je tools immers te allen tijde binnen handbereik hebben. Bij het uitzoeken van een nieuwe gereedschapskoffer kun je op een aantal zaken letten. Kijk eens naar onderstaande punten en bepaal wat voor jou het belangrijkst is:

  • Opbergruimte
  • Draagbaarheid
  • Weerbestendigheid
  • Duurzaamheid
  • Prijs-/kwaliteitsverhouding

Houd je van een goed georganiseerde koffer? Dan is een gereedschapskoffer met vakken, een foam inlay of een ander soort opbergmodule een must. Andere doe-het-zelvers hechten hier minder waarde aan en hebben liever een koffer zonder vakken. Draagbaarheid van een gereedschapskoffer is wel voor bijna iedere klusser belangrijk. Een goed handvat en een handig formaat zijn belangrijke kenmerken van een gereedschapskoffer. Staat de koffer veel buiten? Dan is een weerbestendige buitenkant essentieel. Deze eigenschap ligt aardig in lijn met duurzaamheid. Met een duurzame gereedschapskoffer kun je lang vooruit. Je wil natuurlijk niet dat de koffer binnen enkele maanden weer vervangen moet worden. Als laatste mag een goede prijs-/kwaliteitsverhouding niet vergeten worden. De prijs van de koffer moet passen bij de kwaliteit en de gebruikte materialen. 

Nadat je voor jezelf hebt bepaald welke eigenschappen je het belangrijkst vindt, wordt het vele malen eenvoudiger om de beste gereedschapskoffer uit te kiezen. Is de opbergruimte van een specifieke koffer niet groot genoeg? Dan kun je direct door naar de volgende. Hetzelfde geldt voor de draagbaarheid. Als je gereedschapskoffer slechts één handvat heeft, maar jij vindt het dragen van een koffer met twee handvatten een stuk fijner, dan kun je alle modellen met een enkel handvat direct uitsluiten tijdens je zoektocht. 

Zoek je een lege of een gevulde gereedschapskoffer?

De keuze voor een lege of gevulde gereedschapskoffer is ook erg belangrijk. Beschik je al over heel wat gereedschap, maar heb je nog geen goede oplossing om al deze tools mee te nemen? Dan is een lege gereedschapskoffer met veel opbergruimte precies wat jij nodig hebt. Een gevulde gereedschapskoffer is de beste keuze voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een volledige gereedschapsuitrusting. Veel koffers met inhoud bevatten een basisuitrusting met verschillende soorten gereedschap. Daarnaast zijn er gereedschapskoffer met specifieke tools te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gereedschapskoffer met een dopsleutel en doppen in verschillende maten? 

Kleine en grote gereedschapskoffers

Uiteraard speelt het formaat een belangrijke rol bij je keuze voor een gereedschapskoffer. Kleine gereedschapskoffers zijn eenvoudig op te bergen en makkelijk mee te nemen, terwijl grote gereedschapskoffers meer ruimte voor tools zullen hebben. Ongeacht of een gereedschapskoffer klein of groot is, blijft het altijd belangrijk dat je het overzicht kunt bewaren. Bij een nette gereedschapskoffer is het namelijk veel eenvoudiger om de benodigde tools er snel bij te pakken. 

Gereedschapskoffers op wielen 

Vind je het niet handig om een gereedschapskoffer te dragen? Dan is een gereedschapskoffer met wielen de beste oplossing. Dit soort koffers hebben veel weg van reguliere reiskoffers, maar zijn volledig gevuld met gereedschap en andere relevante onderdelen. Een gereedschapskoffer met wielen rijd je overal naartoe. Het kost weinig moeite om zo’n gereedschapskoffer te verplaatsen, waardoor jij al je energie in je klus kunt steken. 

Shop de producten