Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Geschikt voor

Geschikt voor

Voor welke straalcabine moeten de onderdelen geschikt zijn?

Prijs

tot

Hout stralen

1 - 10 van 10 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Hout stralen

Wanneer je efficiënt vuil en verfresten op houten materialen wilt verwijderen is hout stralen het perfecte alternatief voor intensief schuurwerk. Bij deze techniek worden speciale korrels onder hoge druk op het houten oppervlak gespoten. De wrijving die daarbij ontstaat zorgt ervoor dat verf en vuil grondig worden verwijderd. Bij Datona vind je voor een scherpe prijs diverse soorten straalmiddel voor hout stralen. Deze kun je in onze webshop zowel los bestellen als in grotere oplagen. In het laatste geval ben je bij ons nog voordeliger uit.

Zelf hout stralen

Je hebt verschillende materialen nodig om zelf hout te stralen. Bij deze techniek maak je het beste gebruik van een gemakkelijk te vervoeren straalketel. Hierin wordt de benodigde hoge druk opgebouwd, waarna je het straalgrit via de slang en het straalpistool op het houten oppervlak spuit. Wanneer je zelf hout gaat stralen is het belangrijk om jezelf en jouw gezondheid goed te beschermen. Dit doe je eenvoudig met straalhandschoenen en een straalmasker. Beide kun je bij Datona gemakkelijk online bestellen.

Hout stralen luchtgommen

Door veel mensen wordt hout stralen ook wel luchtgommen genoemd, maar dit is niet helemaal hetzelfde. Het verschil zit hem in de kleine details. Hout stralen is een grondig karwei dat bedoeld is om vuil, en verfresten grondig te verwijderen. Hiervoor kun je speciaal straalmiddel kopen met een grovere korrelstructuur. Het oppervlak van zachte houtsoorten kan hierdoor echter beschadigen. Dan is luchtgommen een beter idee. Deze werkwijze wordt daarnaast gebruikt om houten meubels een industriële uitstraling te geven. In dat geval is het de bedoeling om niet de gehele verflaag maar slechts een deel daarvan te verwijderen. Wil je naast hout stralen of luchtgommen andere materialen bewerken? Dan vind je in onze webshop ook straalmiddel voor:

Bij Datona vind je alle materialen die je nodig hebt om veilig te stralen!