20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
Stralen

Hout stralen

1 - 18 van 18 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Hout stralen

Wanneer je efficiënt vuil en verfresten op houten materialen wilt verwijderen is hout stralen het perfecte alternatief voor intensief schuurwerk. Bij deze techniek worden speciale korrels onder hoge druk op het houten oppervlak gespoten. De wrijving die daarbij ontstaat zorgt ervoor dat verf en vuil grondig worden verwijderd. Bij Datona vind je voor een scherpe prijs diverse soorten straalmiddel voor hout stralen. Deze kun je in onze webshop zowel los bestellen als in grotere oplagen. In het laatste geval ben je bij ons nog voordeliger uit.

Wat is houtstralen?

Kort gezegd is houtstralen een minder intensief alternatief voor het schuren van houten oppervlakken. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van materialen met een fijne korrelstructuur die met hoge druk op het te behandelen oppervlak worden gespoten. De druk wordt opgebouwd middels de geïntegreerde luchtcompressor die op een straalketel met zandstraalpistool wordt aangesloten. Om beschadigingen in het hout te voorkomen heb je fijnere korrels nodig dan bij regulier stralen. Nadat het oppervlak is behandeld, is het schoon en egaal.

Meubels houtstralen

Als voorbereiding op het oververven is het heel handig om meubels te houtstralen. De laatste jaren wordt deze techniek steeds vaker gebruikt om houten meubels een ruwe en verweerde uitstraling te geven, waarbij vaak ook een licht laagje oude verf of lak blijft zitten. Je bereikt dit effect het beste door gebruik te maken van straalgrit voor houtgommen. Dit heeft een nog verfijndere korrelstructuur dan het straalmiddel dat gebruikt wordt om meubels te houtstralen. Wil je een houten stoel, tafel of bank stralen? Dan is gewoon straalmiddel voor hout juist een beter alternatief. Dit bestel je bij Datona voordelig online!

Eikenhout stralen

Je kunt hardere houtsoorten zoals eikenhout uitstekend stralen zonder het oppervlak te beschadigen. Bij zachter hout heeft deze techniek als nadeel dat de houtnerf heel duidelijk zichtbaar wordt. Voor het creëren van een verweerde vintage look is dit juist weer ideaal. Het is wel belangrijk om uzelf goed te beschermen wanneer je eikenhout gaat stralen. De korrels kunnen voor irritaties aan de huid en de luchtwegen zorgen. Met de straalmaskers en straalhandschoenen van Datona kun je dit eenvoudig voorkomen. In ons ruime assortiment vind je alle materialen die je nodig hebt.

Zelf hout stralen

Je hebt verschillende materialen nodig om zelf hout te stralen. Bij deze techniek maak je het beste gebruik van een gemakkelijk te vervoeren straalketel. Hierin wordt de benodigde hoge druk opgebouwd, waarna je het straalgrit via de slang en het straalpistool op het houten oppervlak spuit. Wanneer je zelf hout gaat stralen is het belangrijk om jezelf en jouw gezondheid goed te beschermen. Dit doe je eenvoudig met straalhandschoenen en een straalmasker. Beide kun je bij Datona gemakkelijk online bestellen.

Hout stralen luchtgommen

Door veel mensen wordt hout stralen ook wel luchtgommen genoemd, maar dit is niet helemaal hetzelfde. Het verschil zit hem in de kleine details. Hout stralen is een grondig karwei dat bedoeld is om vuil, en verfresten grondig te verwijderen. Hiervoor kun je speciaal straalmiddel kopen met een grovere korrelstructuur. Het oppervlak van zachte houtsoorten kan hierdoor echter beschadigen. Dan is luchtgommen een beter idee. Deze werkwijze wordt daarnaast gebruikt om houten meubels een industriële uitstraling te geven. In dat geval is het de bedoeling om niet de gehele verflaag maar slechts een deel daarvan te verwijderen. Wil je naast hout stralen of luchtgommen andere materialen bewerken? Dan vind je in onze webshop ook straalmiddel voor:

Bij Datona vind je alle materialen die je nodig hebt om veilig te stralen!