BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Geschikt voor

Geschikt voor

Voor welke straalcabine moeten de onderdelen geschikt zijn?

Prijs

tot
Straalmiddel

Ijzer stralen

1 - 19 van 19 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

IJzer stralen

Je maakt korte metten met verfresten en roestplekken wanneer je ijzer gaat stralen. Bij deze vorm van reiniging spuit je speciale korrels onder hoge druk op een ijzeren oppervlak. Door de wrijving die hierbij ontstaat worden verf en roest verwijderd. Bij Datona vind je een ruim assortiment met speciale straalmiddelen. Voor het precisiewerk maak je gebruik van een kleine korrelgrootte, bij het grovere werk van een grotere korrelgrootte.Ons ruime aanbod bevat alle materialen en benodigdheden om ijzer te stralen.

Zelf ijzer stralen

In de eerste plaats heb je een handstraler, straalcabine of straalketel nodig om zelf ijzer te stralen. Wanneer je hier een straalpistool en de bijbehorende straalnozzle op aansluit, kun je in principe met jouw karwei beginnen. Let er daarbij wel op dat je jezelf voldoende beschermt. Draag daarom bij gebruik van een straalketel beschermende kleding zoals straalhandschoenen en een straalmasker. In onze webshop kun je deze eenvoudig online bestellen. Let op: het is belangrijk om het juiste straalmiddel te kopen. Sommige straalmiddelen zijn alleen geschikt voor een ketel, andere juist voor een cabine. Dit staat bij onze productinformatie duidelijk aangegeven.

IJzer stralen korund

Ben je op zoek naar een meermalige grit met een lange standtijd om een oppervlak van ijzer te stralen? Korund is dan het perfecte straalmiddel voor jou! De korrels hebben een hoekige korrelstructuur en een diameter tussen de 0,8 en 1,2 mm. Hierdoor ontstaat er een ruwe oppervlakte met een uitstekende hechting. IJzer stralen met korund kan alleen in een straalcabine. Voor toepassingen met een straalketel kun je gebruik maken van ons hoogwaardige aluminiumsilicaat. Speedblast is daarentegen weer geschikt voor zowel een straalkast als een handstraler. Verder vind je in onze webshop ook straalgrit voor de volgende toepassingen:

Weet je niet goed welk straalmiddel je moet kiezen? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!