Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
lagers-verwijderen-monteren.jpg

Lagers, koppelingen en vliegwielen verwijderen

Iedere doe-het-zelver of professionele monteur die aan auto’s en andere voertuigen sleutelt, zal hoe dan ook een keer lagers, koppelingen en vliegwielen moeten verwijderen. Lagers zullen na verloop van tijd tekenen van slijtage gaan vertonen of beschadigd raken en zullen daarom vervangen moeten worden. Gelukkig is het mogelijk om deze klus helemaal zelf uit te voeren.

Het verwijderen van lagers, koppelingen en vliegwielen zonder speciaal gereedschap is niet altijd even makkelijk. Meestal vergt het veel kracht en behendigheid om lagers, koppelingen of vliegwielen op een effectieve en efficiënte manier los te trekken. Veel auto’s beschikken over lagers die je het beste met speciale lagertrekkers kunt verwijderen. Wanneer je het juiste gereedschap gebruikt, gaat het uitvoeren van deze klus namelijk vele malen eenvoudiger. Daarnaast voorkom je, dankzij het slimme ontwerp van de trekkers, dat de lagers, de krukas of andere onderdelen van je auto beschadigd raken.

Gereedschap voor het loshalen van lagers, koppelingen en vliegwielen

Lagertrekker sets, poelietrekkers, binnenlager trekkers en wiellager trekkers zijn voorbeelden van handige tools waarmee je lagers, koppelingen en vliegwielen kunt verwijderen. Door deze specifieke tools in huis te halen, kun je kosten besparen doordat het bezoeken van een professionele garage om lagers, koppelingen of vliegwielen van je auto te verwijderen niet meer nodig zal zijn. De lagertrekker- en poelietrekker sets zijn voorzien van onderdelen in verschillende maten waardoor je de lagers, koppelingen en vliegwielen van meerdere voertuigen kunt verwijderen. Denk hierbij aan auto’s, bedrijfswagens en in bepaalde gevallen zelfs tractoren.

Lagers verwijderen met een lagertrekker set

Een compleet uitgeruste lagertrekker set bevat alles wat je nodig hebt om lagers op de juiste manier te verwijderen. In zo’n set vind je lagermessen, die ook wel schotels worden genoemd, verlengstangen en spindels. Het is belangrijk dat de messen van de lagertrekker set eenvoudig naar elkaar toe te draaien zijn. Wanneer dit namelijk het geval is, kun je de set voor bijna alle lagers en poelies inzetten. Lagers zitten altijd goed vast waardoor je robuuste materialen nodig hebt om lagers los te trekken. Alle onderdelen uit een lagertrekker set zijn vervaardigd uit stevige materialen en kunnen wel tegen een stootje.

Hieronder demonstreert Rintje Ritsma een zeer complete lagertrekker set: https://www.youtube.com/watch?v=ETRdUOaNGUE

Poelietrekkers zijn onmisbaar in iedere garage

Sleutel je in je eigen garage aan auto’s, bedrijfswagens en andere soortgelijke voertuigen? En wil je lagers, koppelingen of vliegwielen op een efficiënte manier kunnen verwijderen? Zorg er dan voor dat je een aantal universele poelietrekkers in huis haalt. Hoogwaardige poelietrekkers zullen hoe dan ook van pas gaan komen. De trekarmen van een poelietrekker zijn zowel in- als uitwendig te gebruiken. Daarnaast heb je de keuze uit 2- of 3-armige poelietrekkers. Dankzij het unieke ontwerp worden lagers en andere onderdelen altijd stevig vastgegrepen en kun je zorgeloos te werk gaan.

Hoe werkt een poelietrekker?

Het werken met een poelietrekker is vrij eenvoudig. Door onderstaande stappen te volgen krijg je een beeld van hoe je deze lagertrekker dient te gebruiken:

  1. Plaats de lagertrekker in of rondom het te trekken onderdeel
  2. Positioneer de poten van de poelietrekker
  3. Draai de schroefas met de hand aan totdat deze het midden van de lageras raakt
  4. Zet kracht op de schroefas door deze rustig met een sleutel aan te draaien
  5. Door het aandraaien wordt het onderdeel van de as getrokken waarna je het kunt verwijderen