SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot
Gereedschap

Lagertrekkers

1 - 18 van 18 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Keuzehulp voor lagertrekkers

Lagertrekkers


Een lagertrekker is een onmisbaar stuk gereedschap voor iedere monteur en doe-het-zelver die aan auto’s, bedrijfswagens of campers sleutelt. Lagertrekkers, welke ook regelmatig poelietrekkers worden genoemd, zijn ontworpen om wiellagers, krukaslagers en poelies van auto’s en andere voertuigen los te trekken. Het kan om verschillende redenen nodig zijn om wiellagers, krukaslagers of poelies te demonteren. Wanneer een van bovengenoemde onderdelen beschadigd of versleten is, zul je de lager los moeten halen om een vervangend exemplaar te kunnen plaatsen. Het is belangrijk om versleten lagers zo snel mogelijk te vervangen. Tijdens het vervangen van lagers of pulleys wil je natuurlijk geen beschadigingen veroorzaken. Maak daarom altijd gebruik van een lagertrekker bij het uitvoeren van dit soort sleutelwerkzaamheden. Met een goede lagertrekker loop je geen risico op schade waardoor je zorgeloos te werk kunt gaan.

De ene lager of poelie is de andere niet. Voor een wiellager gebruik je een andere trekker dan voor een poelie. Verder zijn sommige lagers lastig te bereiken en heb je specifieke tools nodig om overal goed bij te kunnen. Met de juiste lagertrekkerset kun je er zeker van zijn dat je iedere lager succesvol en schadeloos los weet te krijgen. Poelietrekkers zijn onder andere geschikt voor het demonteren van de lagers van versnellingsbakken, aandrijfassen, motorblokken en andere motorblokonderdelen. Deze keuzehulp helpt jou bij het uitzoeken van de beste lager- of pulley trekkerset voor jouw werkplaats of garage.

Essentiële eigenschappen van een lagertrekkerset


Het is belangrijk dat iedere lager- of poelietrekker aan een aantal eisen voldoet, zodat jij er zorgeloos mee kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan de bouwkwaliteit en de afwerking van de lagertrekker. Tijdens het gebruik van een lagertrekker komt er veel kracht op de tool te staan. Hier mag een lagertrekker uiteraard geen moeite mee hebben. Hoogwaardige wiellagertrekkers, pulley trekkers en stuurkogeltrekkers zullen geen krimp geven wanneer jij een lager of een ander onderdeel los aan het trekken bent.

In een poelietrekkerset moeten alle onderdelen zitten die je nodig hebt om lagers los te trekken. Niet iedere auto, camper of bedrijfswagen beschikt over dezelfde lagers. De lagers hebben verschillende afmetingen en vormen. Een goede lagertrekkerset is om die reden bijvoorbeeld voorzien van meerdere sets met verlengstangen of bouten en andere benodigdheden in verschillende maten. Je wil immers niet voor iedere lager een andere set gebruiken.

Het is essentieel dat je nauwkeurig met de poelietrekker te werk moet kunnen gaan. De instelmogelijkheden van de tool bepalen voor een groot deel of dit mogelijk is. Wanneer je zeer precies met een lagertrekker kunt werken, wordt de kans op het veroorzaken van schade aan de lagers of aan omliggende onderdelen verkleind.

Veiligheid staat bij het sleutelen in de garage altijd hoog in het vaandel. Met een lagertrekker, kogeltrekker of poelietrekker moet iedere automonteur en hobbyist op een veilige manier kunnen werken. Zo mogen bepaalde onderdelen van de lagertrekkers niet zomaar loskomen en zijn te scherpe randen ook niet wenselijk.

De ergonomie van een lagertrekker mag niet vergeten worden. Een lagertrekker die fijn in de hand ligt maakt het demonteren van lagers en pulleys vele malen comfortabeler. Zeker bij langdurig en veelvuldig gebruik is de ergonomie van een lagertrekker een belangrijk aandachtspunt.

Een complete lagertrekkerset bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen, zoals lagermessen, verlengstangen, bouten en andere benodigdheden, wil je eenvoudig uit elkaar kunnen houden. Hiervoor is een overzichtelijke opbergbox essentieel. Ieder onderdeel van een goede poelietrekkerset heeft een vaste plek in de koffer. Daarnaast is zo’n koffer gemakkelijk mee te nemen. Ideaal voor monteurs en doe-het-zelvers die op verschillende locaties aan auto’s sleutelen.

Verschillende soorten lagertrekkers

Er zijn verschillende soorten lagertrekkers te krijgen die je voor uiteenlopende doeleinden kunt gebruiken. In bepaalde gevallen geeft de naam van de lagertrekker al aan waarvoor je de tool in kunt zetten. Zo is een krukaspoelie trekker uiteraard speciaal gemaakt om krukaspoelies los te trekken. Wiellager trekkers gebruik je om wiellagers van een auto te demonteren. Universele lagertrekkersets zijn geschikt om vrijwel iedere lager of poelie los te krijgen. Dit soort sets zijn namelijk zowel binnenspannend als buitenspannend en zijn voorzien van de nodige verlengstangen met verschillende maten.

Een poelietrekker is als een lagertrekker, maar ook als een tandwieltrekker te gebruiken. Daarnaast kun je de 2-armige of 3-armige poelietrekkers inzetten om koppelingen en flenzen van een as te trekken. Veel monteurs gebruiken een pulley trekker met grijpers om stuurwielen van auto’s of tractoren te verwijderen. Zonder deze tool zou dit erg lastig zijn, aangezien het stuur van een auto of tractor erg goed vastzit. De kracht die je met een poelietrekker uit kunt oefenen, verschilt per model. Sommige trekkers kunnen een maximale kracht van 5 ton aan! Je hebt een ring- of steeksleutel nodig om de 2-armige of 3-armige poelietrekkers te gebruiken. Hiermee draai je de bout aan totdat de lager helemaal loskomt.

Verder zijn er specifieke binnenlagertrekker sets te krijgen. Deze sets beschikken over meerdere binnentrekkers met verschillende afmetingen. Binnenlagertrekker sets zijn geschikt voor het verwijderen van verzonken lagers. Uiteraard zul je met zo’n set voorkomen dat de lager of de omliggende behuizing beschadigd raakt.

Kogeltrekkers

Een kogeltrekker is net wat anders dan een lagertrekker. Kogeltrekkers gebruik je om de conische pen uit de draagarm of het fuseelichaam te persen. Wanneer je dit doet, zal de pen vrij bewegen en kun je de kogel eenvoudig verwijderen. Het gebruik van een kogeltrekker voorkomt dat je brute kracht nodig hebt. Bij een hamer maak je wel gebruik van brute kracht, waardoor je het risico loopt om de schroefdraad te beschadigen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen, dus raden we zeker aan om een speciale kogeltrekker te gebruiken.

Net als lagertrekkers vind je kogeltrekkers in verschillende soorten en maten. Fuseekogeltrekkers en stuurkogeltrekkers zijn handige tools voor monteurs en hobbyisten die aan auto’s of andere voertuigen sleutelen.

De beste lagertrekker voor jouw werkplaats


De beste lagertrekker voor jouw garage of werkplaats zul je zeker bij Datona vinden. We hebben een groot assortiment met verschillende lagertrekkers, poelietrekkers en kogeltrekkers. Voor iedere sleutelaar is er een geschikte set te krijgen!

Veel doe-het-zelvers zullen het meeste hebben aan een uitgebreide, universele lagertrekkerset. Zo’n lagertrekkerset kun je voor het demonteren van verschillende lagers en poelies gebruiken. Ideaal voor werkplaatsen waar aan meerdere auto’s, campers of bedrijfswagens wordt gesleuteld. Deze 14-delige lagertrekkerset is zowel binnenspannend als buitenspannend en geschikt voor lagers met verschillende diameters. De set kan gebruikt worden om pulleys, lagers, binnenringen en andere zware onderdelen los te halen.

Wanneer je als automonteur veelvuldig bezig bent met het loshalen van lagers, poelies en binnenringen, hebben we ook een andere universele lagertrekkerset in ons assortiment die nog beter bij je zal passen. Deze 8-delige poelietrekkerset is vervaardigd uit zeer degelijk materiaal en daardoor geschikt voor intensief gebruik. Het is de perfecte set voor professionele autogarages waar dagelijks met lagers gewerkt wordt.

Ben je van plan om lagers en tandwielen los te trekken? En zoek je een krachtige poelietrekker met een hoge maximale capaciteit? Kijk dan zeker eens naar deze 3-armige pulley trekker met een trekkracht van 5 ton. De trekarmen zijn zowel inwendig als uitwendig te gebruiken. Verder is deze 3-armige poelietrekker ook als 2-armige trekker inzetbaar. Ideaal wanneer je verschillende lagers of tandwielen los moet trekken!

Voor het vervangen van een wiellager kun je het beste gebruikmaken van een wiellager trekker. Onze universele wiellager trekker is gemaakt om de naaf en de wiellager van de auto te verwijderen, zonder dat het nodig is om de stuurkogel of het fuseehuis te demonteren. Aangezien de stuurkogels niet losgehaald worden, is het niet eens nodig om de auto opnieuw uit te lijnen. Met deze set kun je dus enorm veel tijd besparen.

Wil je krukaspoelies en krukasdempers op een efficiënte manier vervangen? Maak dan gebruik van onze speciale krukaspoelie trekker. Deze uitgebreide vliegwieltrekker is onderdeel van een 46-delige set met bouten, schroeven en andere benodigdheden in verschillende maten. Zowel onderdelen met de metrische als met de Engelse maatvoering zul je terugvinden in deze handige set.

Een stuurkogeltrekker set als deze is onmisbaar wanneer je stuurkogels of fuseekogels wil verwijderen. De stuurkogeltrekker set maakt het makkelijk om de stuurkogels van jouw auto, camper of bedrijfsbus te vervangen. Er worden 3 verschillende stuurkogeltrekkers meegeleverd, zodat je de set voor alle personenauto’s, youngtimers en oldtimers kunt gebruiken.

Wil je meer weten over een specifieke lager-, poelie- of kogeltrekker? Neem dan gerust contact met ons op door te WhatsAppen, bellen of mailen!

Krachtige lagertrekkers, poelietrekkers en kogeltrekkers koop je bij Datona


Datona is dé plek om een nieuwe poelie- of lagertrekker te kopen. Dankzij ons uitgebreide aanbod met verschillende sets, zul je zeker een lagertrekker vinden die goed van pas komt bij jouw sleutelwerkzaamheden. We helpen je graag op weg bij het maken van de juiste keuze. Als je na het lezen van deze keuzehulp nog niet zeker weet welke lagertrekkerset jij nodig hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ons team van specialisten staat klaar om je verder te helpen! Daarnaast kun je de lagertrekkers uitgebreid bekijken en vergelijken in onze showroom. In de winkel kunnen we je direct laten zien hoe je het beste met de lagertrekkers kunt werken. En niet geheel onbelangrijk: er staat altijd wat lekkers en wat te drinken voor je klaar!

Ook vanuit huis kunnen we je een beter beeld van onze lagertrekkers en andere producten geven. Op ons YouTube kanaal lichten we allerlei gereedschappen uit en vertellen we je meer over de functionaliteiten. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande video waarin Rintje Ritsma een universele lagertrekkerset demonstreert:

https://www.youtube.com/watch?v=ETRdUOaNGUE
 

Ervaringen van andere doe-het-zelvers


Niets is nuttiger dan het lezen van reviews terwijl je verschillende lagertrekkers aan het vergelijken bent. De ervaringen van andere doe-het-zelvers, monteurs en sleutelaars kunnen jou helpen bij het maken van de beste keuze. Bij iedere lager-, poelie- en kogeltrekker hebben eerdere kopers de mogelijkheid om een beoordeling met toelichting achter te laten. Ook klantfoto’s worden regelmatig op de productpagina’s geplaatst. Neem zeker eens een kijkje tussen de reviews en de klantfoto’s wanneer je twijfelt tussen twee of meerdere lagertrekkersets. Naast deze productspecifieke ervaringen heb je ook de mogelijkheid om algemene reviews over Datona na te lezen. Bekijk ze op onze website of via Google.
 

Het bezorgen en retourneren van lagertrekkers


Net als alle andere tools en producten uit ons assortiment, worden de lagertrekkers, pulley trekkers en kogeltrekkers gratis bezorgd. Ongeacht de aankoopwaarde van de lagertrekkerset! Verder zullen wij ervoor zorgen dat je je nieuwe lager- of kogeltrekker zo snel mogelijk in huis hebt, zodat je binnenkort al kunt beginnen met het demonteren van wiellagers, stuuerkogels, fuseekogels en poelies. Wanneer je jouw nieuwe lagertrekkerset op een werkdag voor 20:00 uur bstelt, verlaat je pakketje ons magazijn nog op dezelfde dag.

Over het retourneren van lager- en poelietrekkers doen we ook helemaal niet moeilijk. Retourneren is helemaal gratis en we hanteren een zichttermijn van 180 dagen. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om te bepalen of de aangekochte trekker de juiste uitbreiding voor jouw gereedschapsuitrusting is.

Lager-, poelie- en kogeltrekkers van de Website van het Jaar


Voor de beste lagertrekkers van de Website van het Jaar moet je bij Datona zijn. Datona is verschillende keren uitgeroepen tot Website van het Jaar en op deze award zijn we uiteraard enorm trots. De award hebben we namelijk te danken aan jullie: de doe-het-zelvers, klussers, sleutelaars en monteurs uit Nederland & België! Jullie hebben op ons gestemd. Daarom zullen wij ernaar blijven streven om de beste service en producten te leveren. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onze lagertrekkers, maar ook voor alle andere gereedschappen, werkplaatsbenodigdheden en accessoires uit ons assortiment.

Als je ideeën of feedback voor Datona hebt, horen we dat uiteraard graag. We staan altijd open voor suggesties.

Datona heeft nog veel meer voor klussers


Lagertrekkers, poelietrekkers en kogeltrekkers zijn bij lange na niet de enige tools die je bij Datona zult vinden. In onze webshop vind je alle gereedschappen die een doe-het-zelver, monteur, sleutelaar of hobbyist nodig heeft. Neem zeker eens de tijd om ons uitgebreide assortiment met autogereedschap te bekijken. Hier vind je onder andere lagerpersen, compressiemeters en benodigdheden voor het verversen van olie.

Naast het leveren van gereedschap, houden we ons bij Datona ook bezig met het delen van kennis. Bekijk onze inspiratie pagina om allerlei artikelen over gereedschap, auto’s, motoren, stralen, werkplaatsen en oprijplaten te lezen. Alle blogs hebben betrekking op klussen, hobbyen en sleutelen. Wie weet staat er wat interessants voor je tussen!