SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Keuzehulp voor motor movers

Motor movers

Motor movers zijn een onmisbaar accessoire voor iedere motorbezitter met beperkte ruimte in zijn of haar garage, berging of andere stallingsplaats. Als het lastig is om je motor door je garage te manoeuvreren, kan een motor mover uitkomst bieden. Motor movers zijn voorzien van soepele zwenkwielen waardoor je je motor zonder problemen in krappe ruimtes kunt verplaatsen. Het manoeuvreren in een smalle steeg of het maken van een krappe bocht doe je zonder enige moeite wanneer je motor op een motor mover staat. Dankzij de zwenkwielen van het verrijdbare motorstandaard is het mogelijk om je motor 360 graden te draaien.

Voor ieder type motor is er een geschikte motor mover te krijgen. Zo heb je motor movers voor motoren met een zijstandaard of middenbok. Daarnaast kun je kiezen voor motor movers waarbij je het achterwiel op het verrijdbare standaard plaatst. In dat geval spreek je als het ware over een paddockstand met een aantal zwenkwielen. Als je eenmaal een motor mover hebt gebruikt om je motorfiets te manoeuvreren, wil je nooit meer iets anders. Motor movers zijn eenvoudig in gebruik en besparen een hoop moeite. Daarnaast voorkom je dat je motor beschadigd raakt, doordat lastige hoeken geen belemmering meer zullen vormen.

Waar moeten de beste motor movers aan voldoen?

Het is belangrijk dat een motor mover aan bepaalde eisen voldoet. Ieder verrijdbaar standaard haal je in huis met hetzelfde doel: het verplaatsen van motoren. Voor de meeste motorbezitters is het essentieel dat een motor mover geschikt is voor het manoeuvreren in kleine ruimtes. Krappe bochten en lastige hoeken mogen geen probleem vormen. Uiteraard is het ook mogelijk om motor movers in grote ruimtes en garages te gebruiken. Het verplaatsen van motoren zal hoe dan ook makkelijker zijn wanneer je een motor mover gebruikt. Ideaal voor motordealers!

Een essentieel vereiste van een motor mover zijn de soepele zwenkwielen. De zwenkwielen maken het mogelijk om je motor 360 graden om zijn as te laten draaien en door krappe bochten te bewegen. De wielen mogen niet haperen en moeten, ongeacht het gewicht van de motor, soepel blijven rollen. De motor movers van Datona beschikken allemaal over meerdere robuuste wielen waardoor het manoeuvreren en verplaatsen van motoren geen enkele moeite zal kosten.

De maximale draagcapaciteit van een motor mover of verrijdbaar motorstandaard is ook enorm belangrijk. Een motor mover moet uiteraard in staat zijn om jouw motorfiets probleemloos te dragen. Voor de meeste motor movers kost het dragen van de zwaarste motoren geen enkele moeite, doordat ze een hoge maximale draagcapaciteit van honderden kilo’s hebben.

Gebruiksgemak is een belangrijke factor bij de aanschaf van een motor mover. Het mag niet veel tijd of moeite kosten om je motorfiets op de motor mover te plaatsen. De wijze van gebruik verschilt per model. Bij een motor mover voor je gehele motor is het erg eenvoudig om je tweewieler op de juiste manier te positioneren. Je duwt je motorfiets simpelweg op het plateau. De geremde motor mover zal op dat moment op zijn plek blijven staan. Een verrijdbaar motorstandaard voor het achterwiel is ook erg gemakkelijk in gebruik. Hiermee lift je je motor op dezelfde manier als met een paddockstand.

Uiteraard speelt de bouwkwaliteit van een motor mover ook altijd een grote rol. Een motor mover haal je voor de lange termijn. De verschillende onderdelen moeten goed in elkaar zitten en mogen het niet zomaar begeven.

Verschillen tussen motor movers

De ene motor mover is de andere niet. Verrijdbare motorstandaarden zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Zo heb je motor movers voor het zijstandaard en voor de middenbok van motoren. Sommige modellen zijn voor zowel het zijstandaard als voor de middenbok te gebruiken. Ook zijn er verrijdbare standaarden voor het achterwiel van motoren te krijgen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je garage en je wensen, kun je kiezen voor een compacte motor mover of voor een model waar je gehele motorfiets op past. Als een hoge mate van gebruiksgemak een belangrijke factor voor je is, kun je eens kijken naar een hydraulische motor mover.

Motor movers voor het zijstandaard 

Een motor mover voor het zijstandaard is voor bijna alle motoren te gebruiken. De meeste motoren beschikken immers over een zijstandaard. Een klapbare motor mover voor het zijstandaard is relatief compact en daardoor eenvoudig op te bergen wanneer je ‘m even niet meer nodig hebt. Het is erg eenvoudig om dit type te gebruiken. Positioneer je motor naast het verrijdbare standaard en zorg dat het achterwiel op de daarvoor bestemde plek komt te staan. Wanneer je hiermee bezig bent, zal de mover automatisch remmen. Na het positioneren klap je het zijstandaard open en kun je je motorfiets verplaatsen. Het voorwiel bevindt zich bij dit soort motor movers niet op het standaard.

Motor movers voor motoren met een middenbok 

Bepaalde motorfietsen, zoals all road motoren, beschikken veelal over een middenbok. Voor motoren met een middenbok heb je een speciale motor mover nodig. Motor movers voor motoren met een middenbok zijn erg licht, compact en kun je gemakkelijk opbergen wanneer je ze niet gebruikt. Daarnaast is het gebruik van een verrijdbaar standaard voor motoren met een middenbok erg eenvoudig. Na het plaatsen van je zware motorfiets kun je deze 360 graden om zijn as laten draaien. Hierdoor is het manoeuvreren in kleine ruimtes een fluitje van een cent. Motor movers voor tweewielers met een middenbok zijn voor zowel brede als smalle motoren te gebruiken.

Motor movers voor het achterwiel

Een motor mover voor het achterwiel heeft ontzettend veel weg van een reguliere paddockstand. De achterband van je motor zal de grond niet meer raken. Het enige verschil is dat een motor mover voor het achterwiel over een aantal soepele zwenkwielen beschikt. Dankzij deze robuuste zwenkwielen kun je de achterkant van je motor alle kanten op draaien. Het gebruik van een verrijdbare paddockstand is zeer eenvoudig. Je lift je motor op dezelfde manier zoals je dat met een reguliere paddockstand zou doen. De V-vormige adapters van de motor mover plaats je onder de bobbins die je in de achterbrug van je motorfiets kunt bevestigen. Vervolgens kun je je motor met spanbanden vastzetten voor extra stabiliteit. Motor movers voor het achterwiel zijn een enorm handige oplossing voor iedereen die zijn sportieve motorfiets in kleine ruimtes of smalle steegjes wil verplaatsen.

Hydraulische motor movers 

Een hydraulische motor mover is gemaakt voor het achterwiel van motoren. Deze verrijdbare standaarden zijn universeel en voor alle motoren in te zetten. Je plaatst de achterband tussen de hydraulische motor mover en gebruikt de voetpomp om het achterwiel te liften. Na het liften kun je je motor zonder enige moeite 360 graden draaien. Hydraulische motor movers zijn erg compact en kunnen na gebruik gemakkelijk opgeborgen worden. Daarnaast hebben hydraulische motor movers een hoge maximale draagcapaciteit en zijn ze ook voor de wielen van auto’s of andere soortgelijke voertuigen te gebruiken.

Lange motor movers voor een complete motorfiets 

Op een extra lange motor mover kun je je gehele motorfiets plaatsen. Dit soort motor movers hebben een zeer hoog maximaal draagvermogen en zijn erg robuust. Zodra je je motor op de mover duwt, zal deze afremmen zodat het positioneren van je motor erg eenvoudig is. De lange motor movers zijn voorzien van een speciaal verstelbaar plateau waar je het zijstandaard van je motorfiets op kunt plaatsen. Vervolgens kun je je motor eindeloos manoeuvreren door kleine en grote ruimtes. Dankzij de totale lengte en de breedte van de rijgoot kun je de stabiele motor movers voor bijna alle motoren gebruiken.

Het beste verrijdbare standaard voor jouw motorfiets

Welke motor mover het beste bij jou past, is met name afhankelijk van het type motor dat je rijdt. Als je motor enkel een zijstandaard heeft, is het vanzelfsprekend dat je een motor mover haalt waar je het zijstandaard op kunt plaatsen. Hetzelfde geldt voor een motorfiets met een middenbok. Heeft je motor beide standaarden? Dan kun je uiteraard zelf kiezen welk type motor mover je gaat gebruiken. Daarnaast speelt de ruimte, waarin je de motor mover gaat gebruiken, uiteraard een belangrijke rol. Bepaalde verrijdbare standaarden zijn nu eenmaal wat groter dan andere uitvoeringen. Ook is het voor sommige motorbezitters belangrijk dat je de motor mover eenvoudig op kunt bergen.

Als je op zoekt bent naar een combinatie van een paddockstand en een motor mover, omdat je het standaard bijvoorbeeld voor de winterstalling wil gebruiken, is een motor mover voor het achterwiel de beste keuze. De achterband van je motor zal de grond niet meer raken, waardoor het niet mogelijk is dat je tijdens een lange stallingsperiode met vervormingen aan de band te maken krijgt. Het doet er niet toe of je motor een zijstandaard of een middenbok heeft. Dankzij de meegeleverde spanbanden zal je motor enorm stabiel staan en kun je je motor zorgeloos manoeuvreren in kleine ruimtes. Daarnaast is een paddockstand met wielen voor het achterwiel erg compact en kun je deze eenvoudig opbergen.

Beschikt je motor enkel over een zijstandaard en wil je een robuuste motor mover die je in dat geval kunt gebruiken? Dan is een motor mover voor motorfietsen met een zijstandaard de beste optie. Er zijn twee varianten waar je uit kunt kiezen:

  1. Bij de eerste motor mover voor motoren met een zijstandaard staat je motorfiets met het achterwiel op de mover en raakt het voorwiel de grond. Het zijstandaard van je motor plaats je op het daarvoor bestemde plateau. Daarnaast is bovenstaande motor mover inklapbaar waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Als je de motor mover loskoppelt, kun je ‘m ook voor motoren met een middenbok gebruiken.
  2. De tweede optie is een extra lange motor mover voor motoren met een zijstandaard. Op deze motor mover met een lengte van 240 centimeter past je volledige motorfiets. Het verrijdbare standaard met gelagerde en dubbele zwenkwielen beschikt over een verstelbaar plateau voor het zijstandaard. Wanneer je je motor op deze stabiele mover wil duwen, zal deze dankzij de remmen op z’n plek blijven staan. Hierdoor is het erg eenvoudig om de motor mover te gebruiken. In verband met de lengte is het wel noodzakelijk dat je over iets meer ruimte in je garage of berging beschikt.

Een all road motor beschikt vaak over een middenbok. Ook andere motorfietsen kunnen een middenbok hebben. Voor de eigenaren van dit soort motoren zijn er speciale motor movers voor de middenbok te krijgen. Met deze motor movers manoeuvreer je je motor moeiteloos door iedere gang of schuur. Een groot voordeel van dit model is het lage gewicht in combinatie met de hoge maximale draagcapaciteit van 400 kg. Ook is de motor mover voor middenbokken zeer compact.

Houd je van gemak en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid? Ga dan voor een hydraulische motor mover. Met behulp van de hydraulische voetpomp kun je het achterwiel van je motor eenvoudig liften. Vervolgens duw je je motor zonder enige moeite door kleine garages en bergingen. Het maken van krappe bochten zal geen enkel probleem zijn, doordat je je motor 360 graden kunt draaien. De hydraulische motor mover kan iedere zware motor dragen dankzij het maximale draagvermogen van 650 kg.

Twijfel je nog over welke motor mover het beste bij jou en je motorfiets past? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs met je eigen motor. Je kunt al onze motor movers vrijblijvend uitproberen in de showroom!

Datona is dé plek om een hoogwaardige motor mover te kopen

Bij Datona vind je veel verschillende soorten motor movers waarmee je jouw motorfiets moeiteloos kunt verplaatsen. Het manoeuvreren van motoren in kleine ruimtes zal nooit meer een probleem vormen. Dankzij het uitgebreide aanbod is er voor iedere motor een geschikte motor mover te vinden. Kies zelf of je voor een motor mover voor het achterwiel, zijstandaard of middenbok gaat. Uiteraard adviseren we je graag bij het maken van de juiste keuze. Hiervoor kun je langskomen in de winkel of contact opnemen via de telefoon, livechat, WhatsApp of mail.

In onze showroom kun je de motor movers direct uitproberen. Kom langs met je eigen motorfiets en ervaar direct hoe gemakkelijk het is om je motor op het verrijdbare standaard te plaatsen en door krappe bochten heen te manoeuvreren. Vergelijk de verschillende motor movers, voel de materialen en verbaas jezelf over de bouwkwaliteit. Neem hiervoor rustig de tijd. Er staat altijd een drankje en wat lekkers voor je klaar in onze showroom!

Ook vanuit huis is het mogelijk om het gemak onze motor movers te ervaren. Op ons YouTube kanaal staan meerdere video’s over het gebruik van de handige verrijdbare standaarden van Datona. Rintje Ritsma laat zien hoe de motor movers werken en geeft een kleine demonstratie. Onderstaande video geeft een goed beeld van onze motor mover voor motoren met een middenbok:

Ervaringen van andere motorbezitters

Reviews van andere motorbezitters zijn een goede manier om erachter te komen of een bepaalde motor mover aansluit bij jouw wensen en eisen. Bij iedere specifieke motor mover heb je de mogelijkheid om ervaringen van eerdere kopers na te lezen. Kom te weten wat zij van de motor mover vinden, zodat het voor jou makkelijker wordt om het juiste model uit te kiezen. Ook het bekijken van klantfoto’s kan je helpen bij het vergelijken en uitkiezen van een motor mover. Met de klantfoto’s krijg je een goed beeld van hoe de motor movers in de praktijk gebruikt worden. Naast productreviews, kun je natuurlijk ook de algemene ervaringen van onze klanten bekijken. Kom erachter wat onze kopers over Datona zeggen. Deze algemene reviews vind je op de website of via Google.

Bezorgen en retourneren van verrijdbare motor standaarden

Alle motor movers uit het assortiment van Datona worden gratis bezorgd. Ongeacht de prijs van de verrijdbare standaarden. Zelfs overige benodigdheden zoals een losse set met soepele zwenkwielen sturen we gratis op. Als je je bestelling op een werkdag voor 20:00 uur plaatst, kun je jouw motorfiets een dag later al moeiteloos door je garage manoeuvreren. Uiteraard is het ook mogelijk om de motor movers van Datona uit te proberen in onze winkel en vervolgens direct mee naar huis te nemen. Liever online bestellen en zelf afhalen? Ook dat is mogelijk bij Datona. Mocht de motor mover toch niet volledig aan je wensen voldoen, dan kun je deze gratis retourneren. Hiervoor heb je 180 dagen de tijd!

Motor movers van de Website van het Jaar

Datona is al vele malen benoemd tot Website van het Jaar en daar zijn we maar al te trots op. We hebben deze awards te danken aan de vele motorrijders, sleutelaars, doe-het-zelvers en hobbyisten die keer op keer op ons stemmen. De award voor het Website van het Jaar is een blijk van waardering vanuit jullie. We zullen blijven streven naar het leveren van de beste kwaliteit en service tegen de juiste prijs. We staan achter de producten die we leveren. Op onze motor movers en al onze andere items krijgt iedereen twee jaar garantie. Heb je feedback, suggesties of leuke ideeën? Laat het ons dan zeker weten!

Datona heeft nog veel meer voor motorrijders

Naast motor movers vind je bij Datona nog veel meer handige items en hulpmiddelen die voor iedere motorbezitter van pas zullen komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een robuuste paddockstand voor het stallen van je motorfiets? Met paddockstands zullen de banden van je motor de grond niet meer raken. Hierdoor kunnen er geen vervormingen optreden wanneer je je motorfiets voor een lange periode niet gaat gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de winterstalling. Ook is het vele malen makkelijker om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren wanneer je een paddockstand gebruikt. Voor het smeren of reinigen van de ketting hoef je je motor niet meer te verplaatsen!

Inrijklemmen zijn onmisbaar tijdens het vervoeren van motoren. Een inrijklem kun je op de ondergrond van je aanhanger of bedrijfswagen bevestigen, waardoor je je motor op een stabiele en veilige manier kunt vervoeren. Zet je motor vast met spanbanden en je kunt gelijk beginnen aan je rit naar de volgende bestemming.

Ook voor inspiratie en leerzame artikelen over motoren zit je goed bij Datona. We hebben een complete categorie met interessante blogs voor iedere motorrijder. “Welke paddockstand heb ik nodig?” en “Op vakantie met de motor” zijn echte must-reads voor iedere motorrijder!