20% korting op alles!
t.w.v. 20%
Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig 20% korting op alles! Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Materiaal

Materiaal

Welk materiaal je gebruikt kan een enorm effect hebben, dus kies wijs

Prijs

tot
Auto

Olie vervangen

1 - 16 van 16 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
BVV Ravels BV T. van de Sande 3 weken geleden
“Snelle levering met de juiste materialen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Anthony Weijers 4 weken geleden
“Paddockstand besteld, dag erna al bezorgd, top! Bleek ik de verkeerde adaptorset te hebben! Een belletje en een zeer vriendelijk en behulpzame medewerker aan de lijn. Samen even de juiste bekeken op de site en de volgende dag nog voor de koffie had ik ze binnen. Ik wou dat alle bedrijven zo klantgericht waren!!!! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Cor van der Laa 4 weken geleden
“Ik ben eigenlijk best wel kritisch maar ik kon niks negatiefs vinden. Groot assortiment, goede spullen en snelle levering. Snelle respons op de telefoon snelle en goede antwoorden op vragen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bas Kampshof 4 weken geleden
“Setje rijplaten zijn zeer snel en netjes afgeleverd. voldoet precies aan de verwachting. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
T. Breen 4 weken geleden
“Wat een fijn bedrijf is dit, we hadden een beschadigde werktafel ontvangen en was binnen no time geregeld dat er een nieuwe geleverd werd. ”
Geverifieerde beoordeling

Olie vervangen

Het is belangrijk om met enige regelmaat de olie van een motor te vervangen, dit geldt voor motoren, auto’s en alle andere voertuigen. Wanneer de olie niet met regelmaat vervangen wordt, kan dit ernstige schade aan een motor veroorzaken.

Wanneer je niet veel rijdt is het alsnog belangrijk om olie te vervangen na een bepaalde tijd. Doordat je weinig rijdt en de olie niet vaak op de juiste temperatuur komt, wordt de mate van vervuiling in het oliefilter vergroot. Ook kan er meer vocht in de olie terecht komen, wat schade kan veroorzaken aan de motor.

Wanneer is het tijd om de olie te vervangen?

Wanneer het tijd is om de olie te vervangen is afhankelijk van hoe vaak je rijdt en om wat voor soort motor of voertuig het gaat. Een richtlijn bij auto’s is om minimaal eenmaal per jaar de olie te vervangen, of elke 10.000 tot 15.000 km. Wanneer je in een jaar het dubbele aantal kilometers rijdt, moet de olie in dat jaar dus tweemaal vervangen worden.

Je kunt in de boekjes van jouw motor, auto of ander voertuig terugvinden met welke interval je de olie dient te vervangen. Als je de boekjes niet meer hebt, kun je het ook navragen bij de fabrikant.

Wat heb je nodig bij het vervangen van olie?

Om het vervangen van olie wat makkelijker te maken heb je een heleboel hulpmiddelen. Zeker wanneer je vaak bezig bent met het vervangen van olie zijn bepaalde producten onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een handige olie opvangbak, zodat je niet meer met oude emmers bezig hoeft te zijn. Je kunt nog verder gaan door gebruik te maken van een rijdende olie opvangtank met een olie remover. Ideaal voor de professionele monteur die dagelijks bezig is met het vervangen van olie.

Dat je een keer gaat knoeien met olie is niet te voorkomen. Vervelend, maar er is een handig hulpmiddel om olie- en vetvlekken te verwijderen. Olie absorptiekorrels nemen vrijwel alle olie op die je op je werkvloer geknoeid hebt. Deze korrels zijn meteen te gebruiken, zo maak je jouw werkplaats weer olievrij in een handomdraai. Ook zorg je ervoor dat jouw werkplaats veilig blijft, je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren door een olievlek op jouw vloer. Hierdoor worden olie absorptiekorrels bijvoorbeeld ook gebruikt bij verkeersongevallen waarbij er olie gelekt heeft. Kortom, een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die regelmatig olie vervangt!

Verder gaat het verwijderen van oliefilters vaak niet zo makkelijk, met een oliefilter verwijderset kun je de oliefilters eenvoudig los- en vastdraaien. De sets bevatten kappen in allerlei afmetingen zodat je ze voor bijna alle motoren en auto’s kunt gebruiken. Dus ook een oliefilter verwijderset is een voorbeeld van een handig hulpmiddel voor jou als monteur!