Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 11 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 11 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 11 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 12 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 12 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Olie verversen

Het regelmatig verversen van olie is cruciaal om schade aan een motor te voorkomen. Wanneer er te lang met dezelfde olie wordt gereden, kan dit vervelende gevolgen hebben voor de motor van een auto of ander voertuig. Ook wanneer je weinig rijdt, is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de olie te verversen. De motor komt dan namelijk niet zo vaak op temperatuur, waardoor de oliefilter eerder vies zal worden. Daarnaast kan de hoeveelheid vocht in de olie toenemen, wat tot schade kan leiden aan motoren. 

Hoe vaak moet je olie verversen?

Hoe vaak je de olie van jouw voertuig moet verversen, hangt heel erg af van het type voertuig en hoe vaak je het gebruikt. Bij auto’s is het verstandig om de olie minimaal één keer per jaar of elke 10.000 tot 15.000 kilometers te verversen. Bekijk de boekjes van jouw voertuig of neem contact op met de fabrikant als je precies wilt weten hoe vaak het voor jou nodig is om de olie te verversen. 

Handige hulpmiddelen voor het verversen van olie

Bij Datona hebben we verschillende handige benodigdheden om het verversen van olie nog wat makkelijker te maken. Zoals een oliefilter verwijderset waarmee je oliefilters gemakkelijk los en vast kunt draaien. Deze sets kunnen worden gebruikt voor vrijwel alle automerken en oliefilters van verschillende afmetingen. 

Natuurlijk hebben we ook diverse olie opvangbakken. Van hele eenvoudige lekbakken tot rijdende olie opvangtanks met olie remover en alles daartussen in. Bekijk de individuele olie opvangbakken om erachter te komen welk model het beste bij jouw situatie past. 

Ook olie absorptiekorrels mogen niet ontbreken wanneer je regelmatig met olie aan het werk bent. Met olie absorptiekorrels kun je op een makkelijke manier olie- en vetvlekken verwijderen zodat je garage of werkplaats er weer netjes bij staat. Deze korrels nemen zo goed als alle olie op en zijn direct te gebruiken, hierdoor voorkom je onveilige situaties. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat olie absorptiekorrels worden ingezet bij verkeersongevallen waarbij er sprake is geweest van olielekkage. 

Oliedruk is belangrijk voor motoren, zonder de juiste oliedruk zullen ze niet lang lopen. Zowel een te lage als een te hoge oliedruk kan vervelende gevolgen hebben voor een motor. Het is met name bij oudere motoren belangrijk om de oliedruk te controleren, dit doe je met een oliedruk test set. Hiermee kun je de oliedruk op verschillende plekken meten. 

Olie verversen met de hulpmiddelen van Datona

Bij Datona kun je verschillende hulpmiddelen kopen die goed van pas komen bij het verversen van olie. Wanneer je vragen hebt over deze producten kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!