BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Geschikt straalmiddel

Geschikt straalmiddel

Welk straalmiddel wil je gebruiken in de cabine of ketel?

Prijs

tot
Stralen

Straalcabine

1 - 23 van 23 producten
Sorteren
Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis retourneren binnen 180 dagen

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Straalcabine

Zandstralen is een efficiënte manier om roest en verfresten te verwijderen. Met een straalcabine doe je dit in een perfect gecontroleerde omgeving, zodat je geen masker of beschermende bril nodig heeft. Aan de buitenzijde zijn twee openingen voor je handen aangebracht zodat je het werkstuk in de cabine zelf kunt behandelen. Via het venster aan de bovenzijde heb je perfect zicht op de werkzaamheden, mede dankzij de ingebouwde verlichting.

Wanneer je bij Datona een straalcabine bestelt, worden de benodigde hulpmiddelen zoals het straalpistool, een set nozzles, veiligheidshandschoenen standaard meegeleverd. Ook krijg je een set glasfolie om de binnenzijde van vensterglas tegen beschadigingen te beschermen.

Straalcabine voor velgen

Je hebt genoeg werkruimte nodig wanneer je een straalcabine voor velgen wilt gebruiken. Wij adviseren je om te kiezen voor een inhoud van minimaal 110 liter. Verder is het belangrijk dat je het juiste straalgrit uitzoekt. Let op: aluminiumsilicaat is alleen geschikt wanneer je jouw velgen met een straalketel behandelt. Bij de straalcabine voor velgen heb je korund (aluminum oxide) of glasparel nodig. Om lichte roest te verwijderen raden wij je aan om te kiezen voor glasparel. Deze straalgrit is zeer geschikt voor de behandeling van zachte metalen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste druk instelt die bij het door jouw gekozen straalmateriaal en het te bewerken oppervlak hoort.

Straalcabine 110 liter

Wanneer je werkzaam bent als automonteur bespaart een straalcabine van 110 liter je een hoop werk. Deze cabine wordt geleverd in een handig tafelmodel dat een beperkte ruimte inneemt. In de straalkast verwijder je moeiteloos de meest hardnekkige roest en verfresten op een motorblok carburateur of bouten en moeren. Je legt een werkstuk of onderdeel eenvoudig op het stalen rooster van een straalcabine met 110 liter inhoud. Het gebruikte straalmiddel valt via de onderzijde weer terug in het reservoir. Zo wordt het voortdurend aangezogen en hergebruikt. Bij Datona vind je naast een straalcabine heel gemakkelijk extra straalcabine accessoires , een straalpistool en straalhandschoenen.

Straalcabine kopen

Wanneer je voor de werkplaats uitrusting van een garage professionele apparatuur nodig heeft, zit je bij Datona goed. Daarnaast kun je ook een kleine straalcabine kopen voor de bewerking van kleine sieraden, juwelen, bouten en moeren. Bij dit model wordt standaard een voetpedaal voor de bediening meegeleverd. Wil je juist een extra geavanceerde straalcabine kopen voor meer industriële doeleinden? Kies dan voor een groter model, waarin je ook grotere werkstukken kunt plaatsen. Onze klantenservice informeert je graag over de verschillende mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Welke straalcabine kiezen?

Hoe groter een straalcabine, hoe meer ruimte deze inneemt. Om die reden adviseren we je om bij het uitzoeken van een straalcabine rekening te houden met de grootte van de voorwerpen die je wilt behandelen. De kleinste straalcabine is bijvoorbeeld zeer geschikt om juwelen te stralen. Doordat deze weinig ruimte inneemt is er al snel plek voor. Ben je werkzaam als monteur? Kies dan voor een uitvoering met een inhoud van minimaal 110 liter. Hier kun je gemakkelijk een motorblok in plaatsen. Voor meer industriële toepassingen zijn grotere cabines met afzuiging een echte aanrader. Hier kun je het grootste aantal verschillende producten en onderdelen mee stralen.

Welke compressor voor straalcabine?

Bij de productinformatie van elk model straalcabine vermelden wij de minimale ketelinhoud voor een compressor. Wij adviseren je om nooit onder deze grens te gaan zitten. In onze webshop heb je een ruime keuze uit compressoren met de benodigde capaciteit. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice!

Wat zijn de levertijden van een straalcabine?

Elke straalcabine die wij op voorraad hebben kan nog dezelfde werkdag verzonden worden wanneer je deze voor 19:00 uur bestelt. Voor de levering zijn wij afhankelijk van de snelheid van onze vervoerders, maar meestal vindt deze de eerstvolgende werkdag plaats. Wanneer wij je bestelling na 19:00 uur ontvangen, in het weekend of tijdens de feestdagen, dan duurt de levering één tot enkele dagen langer.

Kan ik de straalcabine retourneren?

Datona hecht veel waarde aan klantvriendelijkheid. Wij geven je standaard een zichttermijn van 180 dagen. Binnen deze termijn mag je de straalcabine kosteloos en zonder opgaaf van redenen retourneren. Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug op voorwaarde dat de cabine niet is beschadigd als gevolg van gebruik. Vul voordat je retourneert ons retourformulier in. Wanneer wij dat ingevuld hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestiging. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om de retourzending in orde te maken.

Waarom een straalcabine bestellen bij Datona?

Datona is de meeste complete webshop voor uw werkplaatsbenodigdheden. In onze webshop vind je niet alleen straalcabines van hoge kwaliteit, maar ook compressoren, straalpistolen, nozzles en losse vervangingsonderdelen. Verder kun je bij ons terecht voor verschillende soorten straalgrit. Daarbij vermelden wij standaard of deze geschikt zijn voor de straalcabine.