SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Geschikt straalmiddel

Geschikt straalmiddel

Welk straalmiddel wil je gebruiken in de cabine of ketel?

Prijs

tot
Speciaal geselecteerd

Straalkast

1 - 14 van 14 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Stralen in een straalkast

Het verwijderen van vuil, vet, roest of verf was nog nooit zo makkelijk. Met een straalkast kun je op een veilige en schone manier jouw onderdelen en werkstukken stralen. Stralen is een techniek waarbij je met behulp van straalmiddel en hoge druk een bepaald oppervlak kunt behandelen. Vaak is stralen een uitstekend alternatief voor schuren. De schurende werking van het straalmiddel zorgt er namelijk voor dat vuilresten, roest of verf loslaten. Er zijn verschillende soorten straalmiddel die je hierbij kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan korrels, fijne deeltjes soda, glasparels of korund.

Werk je veel met onderdelen van motoren of auto’s? Dan is een straalkast onmisbaar! Maar ook voor veel andere projecten kun je een straalkast inzetten om je schuurwerkzaamheden een stukje makkelijker te maken. Straalkasten zorgen ervoor dat je veel tijd en energie bespaart. Na het stralen zul je zien dat het oppervlak van je onderdelen of werkstukken weer mooi egaal is.

Straalkasten in verschillende formaten

Straalkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten, waardoor het mogelijk is om zowel kleine als grote werkstukken te stralen. Ook heb je de keuze tussen op zichzelf staande straalkasten en modellen die je op een tafel kunt zetten. De grootte van de onderdelen en werkstukken die je wil stralen, bepaalt welk formaat straalkast je nodig hebt. Alle eigenschappen van onze straalkasten vind je terug bij de productinformatie. Uiteraard kunnen onze medewerkers je advies geven over de juiste straalkast voor jouw werkplaats of garage.

Iedere straalkast werkt met straalmiddel en hoge druk, het is daarom erg belangrijk om je ogen, handen en lichaam tijdens het stralen te beschermen. Je plaatst de onderdelen die je gaat stralen in de afgesloten straalkast waar je handen enkel met beschermende handschoenen bij kunnen. Daarnaast is het aan te raden om een straalmasker en andere beschermende kleding te dragen.

Op zichzelf staande straalkasten met afzuiging

Een straalkast met afzuiging is ideaal voor iedereen die zich regelmatig bezighoudt met stralen. Door het krachtige afzuigsysteem zal het stof dat vrijkomt tijdens het stralen direct opgezogen worden. Hierdoor heb je geen last van rondvliegend stof en houd je altijd een helder zicht op je werkstuk.

Op zichzelf staande straalkasten zorgen ervoor dat je op een comfortabele manier kunt stralen. Denk ook aan de juiste werkhoogte, dit is erg belangrijk wanneer je een straalkast lang achter elkaar wil gaan gebruiken. Bij Datona vind je altijd een passende straalkast voor jou en je eventuele medewerkers.

Ook interessant: Straalketels | Straalmiddel | Accessoires voor straakasten | Straalpistolen | Nozzles voor straalpistolen