Gratis gereedschapsset bij je bestelling
t.w.v. € 49
Gebruik de kortingscode 'gratisgereedschap' Gratis gereedschapsset t.w.v. € 49! Gebruik de kortingscode 'gratisgereedschap'
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Geschikt voor

Geschikt voor

Voor welke straalcabine moeten de onderdelen geschikt zijn?

Voor het stralen van

Voor het stralen van

Het materiaal wat je wilt stralen is van belang voor het straalmiddel wat je gebruikt.

Prijs

tot
Straalmiddel

Straalmiddelen

1 - 33 van 40 producten
Sorteren
Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis retourneren binnen 180 dagen

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Straalmiddel kopen

Stralen is een grondige manier om roest, vetresten en verflagen te verwijderen. Bij Datona kun je gemakkelijk het straalmiddel kopen dat je voor jouw straalketel of straalcabine nodig hebt. Een techniek zoals houtstralen wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast bij het bewerken van meubels. Verflagen kunnen op deze manier sneller worden verwijderd of een stoel krijgt er een prachtige industriële en verweerde uitstraling van. Wil je als monteur een straalmiddel kopen om roest van oude onderdelen te verwijderen? Ook dan zit je helemaal goed in onze webshop!

Welk straalmiddel gebruiken?

Voordat je bepaalt welk straalmiddel je gaat gebruiken, is het belangrijk om jezelf eerst de volgende vragen te stellen:

  • Heb ik een straalcabine of een straalketel?
  • Welk materiaal wil ik gaan stralen?
  • Welke korrelgrootte heb ik nodig?

Het antwoord op de eerste vraag is natuurlijk heel eenvoudig en bepaalt elk straalmiddel je nodig hebt. Sommige straalmiddelen zijn namelijk alleen geschikt voor straalketels óf straalcabines, terwijl andere met beide gebruikt kunnen worden. Dit wordt in onze productinformatie duidelijk aangegeven. Na beantwoording van de tweede vraag kun je bij Datona gericht verder zoeken. Wij hebben ons producten onderverdeeld in:

Ook de korrelgrootte speelt een rol bij welk straalmiddel je het beste kunt gebruiken. Over het algemeen geldt dat fijne korrels voor het precisiewerk zijn en grotere voor het grovere werk. In onze webshop kun je makkelijk de bijbehorende nozzles voor jouw straalpistool bestellen.

Datona straalmiddel kopen

Er zijn goede redenen om Datona straalmiddel te kopen. Wij hebben namelijk voor elke toepassing het juiste straalgrit. Zo heb je onder andere de keuze uit korrels van korund, calciumcarbonaat en aluminiumoxide. Verder kun je bij ons speciaal Datona straalmiddel kopen voor de straalketels en straalcabines van ons eigen merk. Bij vragen over onze producten staan de deskundige medewerkers van de webshop je graag te woord. Naast ons zeer ruime aanbod, zorgen wij ook voor een zeer snelle levering. Ten slotte bezorgen we gratis in Nederland én België!