EK-korting!
t.w.v. 20%
Scoor jouw werkplaats items extra voordelig! Scoor jouw werkplaats items extra voordelig!
Mijn account Inloggen
 • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
 • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren binnen 180 dagen
 • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
gereedschapswagen-gevuld-met-gereedschap.png

Tips voor de aanschaf van een gereedschapswagen

Bij de zoektocht naar de perfecte gereedschapswagen voor jouw werkplaats, is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je behoeften zijn. De ideale gereedschapswagen biedt niet enkel en alleen voldoende ruimte om je tools op te bergen, maar is ook gemaakt van robuuste materialen zodat slijtage niet zomaar voor zal komen. Hieronder vind je enkele tips en aandachtspunten waar je op kunt letten wanneer je een nieuwe gereedschapswagen aan wil gaan schaffen:

 • Leeg of gevuld: ben je al in het bezit van een hoop gereedschap en wil je dit op een goede manier op kunnen bergen? Dan is een lege gereedschapswagen precies wat je nodig hebt. Gevulde gereedschapswagens zitten vol met onmisbare tools en zijn ideaal wanneer je jouw gereedschapsuitrusting uit wil breiden.
 • Capaciteit: de grootte van een gereedschapswagen is vanzelfsprekend belangrijk. De wagen moet ruim genoeg zijn om al je gereedschap op te kunnen bergen. Beter te groot dan te klein!
 • Indeling: de indeling kun je grotendeels zelf bepalen door gebruik te maken van compartimenten of foam inlays. Let hierbij ook op de capaciteit en de afmetingen van de lades en kasten. 
 • Materiaal: een stevige gereedschapswagen met robuuste wielen is belangrijk. In de werkplaats of garage worden de wagens intensief gebruikt dus je wil niet dat ze snel tekenen van slijtage gaan vertonen. 
 • Veiligheid: overweeg een gereedschapswagen met een slot zodat je jouw gereedschap veilig achter kunt laten. Een slot biedt bescherming tegen diefstal en ongeautoriseerde toegang. 
 • Uitbreidbaarheid: sommige gereedschapswagens zijn uit te breiden met extra opbergruimte zoals topkoffers. Ideaal wanneer je behoeften op termijn kunnen veranderen.
 • Prijs-/kwaliteitsverhouding: ga voor een gereedschapswagen met de juiste balans tussen prijs en kwaliteit. Een duurzame en betrouwbare gereedschapswagen is op de lange duur zijn investering altijd waard. 
 • Extra functionaliteiten: sommige gereedschapswagens zijn voorzien van een werkblad of bieden juist extra opbergruimte aan de bovenzijde. Ook beschikken bepaalde wagens over handige handvatten om ze door je werkplaats heen te manoeuvreren.

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip: vergeet vooral niet te kijken naar handige optionele accessoires die je voor een gereedschapswagen kunt krijgen.

Specifieke indelingen en compartimenten voor de lades

Iedere doe-het-zelver heeft zijn of haar eigen voorkeur als het aankomt op de indeling van een gereedschapswagen. Diepe lades zijn ideaal wanneer je grote tools op wil bergen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparatuur of boormachines. Ondiepe lades zijn zeer geschikt voor kleine tools zoals tangen, sleutels, doppen en ander handgereedschap. Door je gereedschapswagen van vakverdelingen of foam inlays te voorzien, kun je jouw gereedschap eenvoudig sorteren. Gevulde gereedschapswagens zijn vaak al voorzien van de nodige foam inlays. Al het gereedschap heeft zijn eigen plek in de wagen. Zo houd je gemakkelijk overzicht en raak je nooit meer iets kwijt. 

Gereedschapswagens met een slot

De beveiliging van een gereedschapswagen is voor veel klussers enorm belangrijk. Vooral wanneer je in een gedeelde werkplaats of garage werkt, wil je jouw tools zorgeloos achter kunnen laten aan het einde van de dag. Dit doe je door een gereedschapswagen met een goed en veilig slot in huis te halen. Nadat je klaar bent met klussen plaats je al jouw gereedschap eenvoudig achter slot en grendel.

Niet iedere gereedschapswagen wordt op dezelfde manier afgesloten. Bij sommige modellen heb je de mogelijkheid om de lades door middel van een centrale vergrendeling af te sluiten. Andere gereedschapswagens zijn voorzien van een afsluitbare kast voor je waardevolste tools. Bij de productinformatie van iedere gereedschapswagen kun je terugvinden hoe je dat specifieke model af kunt sluiten. Afsluitbare gereedschapswagens worden met de nodige sleutels geleverd. 

In onderstaande video laat Rintje een gereedschapswagen vol met gereedschap zien: