Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
stralen

Het zandstralen van velgen

Het stralen van bepaalde werkstukken, zoals velgen, kan soms een lastige klus zijn! Wij bieden je daarom 5 praktische tips aan die je verder zullen helpen bij het kiezen van een zandstraler, straalmiddel en de juiste accessoires. Met de juiste tools kun jij jouw velgen effectief stralen.

1: Straalcabine voor velgen

Bij het zoeken naar een geschikte straalcabine raden wij aan om goed te kijken of je een mobiele straalketel of een straalcabine wil. Zandstralers zijn te krijgen in verschillende groottes. Voor het stralen met een straalcabine is het van belang dat er genoeg werkruimte in de cabine aanwezig is voor datgene wat je wil gaan stralen. Voor velgen adviseren wij een straalcabine met een minimale werkruimte van 110 liter. Met zo'n zandstraler heb je genoeg werkruimte om het werkstuk te draaien en te stralen.

2: De keuze voor een straalcabine

Wanneer je de juiste grootte hebt gekozen, is het van belang om te kijken naar de mate waarin je de zandstraler gaat gebruiken. Wanneer je van plan bent vaak te stralen, raden wij aan om een straalcabine mét stofafzuiging te kiezen. Een straalcabine met stofafzuiging zorgt ervoor dat jouw werkplaats stofvrij blijft en dat je altijd met helder zicht te werk kunt gaan. Ook zorgt de afzuiging ervoor dat jouw luchtwegen geen last van rondvliegend stof zullen krijgen.

3: Accessoires voor het stralen

Bij het zandstralen adviseren wij om gebruik te maken van extra sterke beschermende straalhandschoenen. De straalhandschoenen worden standaard geleverd bij de straalcabines, maar zijn ook los verkrijgbaar in onze webwinkel. Naast de handschoenen zijn er ook zaken als beschermende brillen, TL-lampen, beschermfolie, nozzles, stofafzuiger en borstels verkrijgbaar.

4: Het straalpistool

Stralen met een goed straalpistool is het halve werk. Een straalpistool wordt zowel bij de mobiele zandstralers als bij straalcabines gebruikt. Voor elk type straalcabine zijn er specifieke straalpistolen verkrijgbaar. Kijk daarom goed naar het type straalcabine dat je gebruikt. Een straalpistool is snel en eenvoudig te monteren en onmisbaar voor het stralen van velgen en andere werkstukken. Straalpistool accessoires zoals nozzles en mengselsproeiers zijn ook te bestellen via onze webwinkel.

5: Kies het juiste straalmiddel

Net als dat er veel verschillende soorten velgen zijn, zijn er ook diverse soorten straalmiddelen. De straalmiddelen die geschikt zijn voor de zandstralers en straalcabines zijn o.a.: glasparel, aluminiumsilicaat en het oersterke aluminium oxide (korund). Wij adviseren om goed te kijken naar wat voor type velg je gaat stralen. Dan kun je eenvoudig op zoek naar het geschikte straalmiddel. Let bij het stralen ook op de hoeveelheid druk die op het straalmiddel wordt gezet. Te veel druk zorgt voor deuken en oneffenheden in het materiaal. Ongeacht het straalmiddel.