20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
stralen

Velgen zandstralen

Voor het stralen van velgen raden wij aan om de volgende tips op te volgen. Het stralen van bepaalde werkstukken, zoals velgen, is soms een lastige klus! Zandstralers zijn niet alleen voor de professional, maar ook voor de hobbyist! Wij bieden je daarom 5 praktische tips aan, die je verder helpen bij het kiezen van zandstraler, straalmiddel en de juiste accessoires.

1: Straalcabine voor velgen straalcabine 110 liter

Bij het zoeken naar een geschikte straalcabine raden wij aan om goed te kijken of je een mobiele straalketel, tafelmodel straalcabine of een staande straalcabine wil. Er zijn verschillende groottes en formaten in zandstralers. Voor het stralen met een straalcabine is het van belang dat er genoeg werkruimte in de cabine aanwezig is voor datgene wat je wilt stralen. Wij adviseren voor velgen een straalcabine met een minimale werkruimte van 110 liter of kies voor een mobiele straler. Met deze zandstralers heb je genoeg werkruimte om het werkstuk te draaien en te stralen.

2: Aanschaf van een straalcabine Wanneer je de juiste grootte heeft gekozen, is het van belang om te kijken in wat voor mate je een zandstraler gaat gebruiken. Wanneer je van plan bent vaak te stralen, raden wij aan om een straalcabine mét stofafzuiging te gebruiken. Een straalcabine met stofafzuiging zorgt ervoor dat jouw werkplaats stofvrij blijft en dat je altijd met helder zicht te werk gaat. Ook zorgt de afzuiging ervoor dat jouw luchtwegen schoon blijven van stof.

3: Accessoires voor het stralenstraalpistool met nozzles Bij het zandstralen adviseren wij om gebruik te maken van extra sterke beschermende straalhandschoenen. De straalhandschoenen worden standaard geleverd bij de straalcabines, maar zijn ook los verkrijgbaar in onze webwinkel. Naast de handschoenen zijn er ook beschermende brillen, TL-lampen, beschermfolie, nozzles, stofafzuiger, borstels en meer verkrijgbaar.

4: Straalpistool kiezen Werken met een goed straalpistool is het halve werk. Een straalpistool wordt zowel gebruikt bij de mobiele zandstralers als bij straalcabines. Voor elk type straalcabine zijn er diverse straalpistolen verkrijgbaar, kijk daarom goed naar het type straalcabine dat je gebruikt. Een straalpistool is snel en eenvoudig te monteren en een must voor het stralen van velgen en andere werkstukken. Straalpistool accessoires zoals nozzles en mengselsproeiers zijn ook te bestellen via onze webwinkel.

5: Kies het juiste straalmiddel straalgrit Zoals er ook verschillende soorten velgen zijn, zijn er ook diverse soorten straalmiddelen. De straalmiddelen die geschikt zijn voor de zandstralers en straalcabines, zijn onder andere: glasparel, aluminiumsilicaat en het oersterke aluminium oxide (korund). Wij adviseren om goed te kijken naar wat voor type velg je wilt stralen, en daarbij het geschikte straalmiddel te zoeken. Let bij het stralen ook op de hoeveelheid druk die op het straalmiddel wordt gezet. Te veel druk zorgt voor deuken en oneffenheden in het materiaal ongeacht het straalmiddel.