Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
krik

Welke autokrik heb ik nodig?

We hebben het allemaal wel eens nodig gehad: een autokrik. Een ideaal stukje gereedschap voor o.a. het wisselen van een wiel of het vervangen van de remblokken. Met een krik is het liften van je voertuig een fluitje van een cent. Veiligheid is hierbij erg belangrijk. Daarom moet je wel de juiste autokrik gebruiken. Maar welke autokrik is nou geschikt voor jouw auto en waar moet je op letten?

Allereerst is het gewicht van de auto belangrijk. Ieder voertuig heeft een ander gewicht en iedere autokrik heeft een bepaald maximaal draagvermogen. Voor een lichte auto heb je een minder krachtige krik nodig dan voor een zware auto. Dit geldt ook voor campers, caravans en bedrijfswagens.

Kijk eerst of de krik bij jou en jouw auto past. Let hierbij op de capaciteit, de minimale & maximale hoogte én het gebruik van de autokrik.

De maximale draagcapaciteit van een autokrik

Voor vrijwel alle personenauto's is een krik met een capaciteit van 1,5 of 2 ton voldoende. Is jouw personenauto aan de grote en zware kant? Heb je bijvoorbeeld een SUV? Ga dan voor een garagekrik van 3 ton. Wil je zwaardere voertuigen liften, zoals bedrijfsauto's en landbouwvoertuigen? Dan adviseren wij een industriële krik van 5 ton. Voor extreme gevallen hebben wij de industriële werkplaatskrikken met een capaciteit van 8 ton en 10 ton.

Daarnaast zijn er voor vrachtwagens nog krikken met een capaciteit van 22 ton en zelfs 35 ton verkrijgbaar!

De hoogte van de autokrik

Naast de draagcapaciteit is de minimale en maximale hoogte van de autokrik belangrijk. Voor verlaagde auto's is de minimale hoogte extra belangrijk. Voor dit soort auto's zijn er lage modellen verkrijgbaar. Niet iedere krik past immers onder dit soort auto's. Voor hoge auto's, zoals SUV's, is de maximale hoogte erg belangrijk. De autokrik moet hoog genoeg zijn om de wielen van de grond te krijgen. Meet hiervoor eerst de speling tussen de bodem van de auto en de grond op.

Hoe ga je de autokrik gebruiken?

Ook het gebruik is belangrijk bij het kiezen van de juiste autokrik. De één wil een krik standaard in de auto hebben liggen, de ander wil de autokrik alleen gebruiken in de werkplaats. Daarom hebben wij onderscheid gemaakt tussen een autokrik en een garagekrik/werkplaatskrik. Een autokrik is compact en kan makkelijk mee in de auto of caravan. De garagekrikken zijn groter en stabieler. Ideaal voor in de werkplaats!

Conclusie

Kijk goed of de autokrik bij jou en jouw auto past. Houd hierbij rekening met de maximale draagcapaciteit, de minimale & maximale hoogte én de toepasbaarheid van de autokrik.

Wil je graag vrijblijvend advies over autokrikken? Neem dan contact op met de experts van Datona. Wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.