Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 11 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 11 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 11 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 12 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 12 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Keuzehulp voor gereedschapswagens

Inleiding

Gereedschapswagens

Een gereedschapswagen is onmisbaar in iedere werkplaats. Gereedschapswagens bieden gemak en een plek om je gereedschap overzichtelijk op te bergen. Je kunt een gereedschapswagen eenvoudig door heel je werkplaats heen manoeuvreren. Hierdoor zet je ‘m gewoon vlak naast het project waar je mee bezig bent. De rem erop en je kunt direct aan de slag met je werkstuk. Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden heb je jouw gereedschap altijd binnen handbereik. Daarnaast is de bovenkant van een gereedschapswagen vaak voorzien van wat extra werkruimte of een plek om je tools even snel neer te leggen. 

Er zijn veel verschillende soorten gereedschapswagens. Natuurlijk heb je ten eerste de keuze tussen een lege of een gevulde gereedschapswagen. Een lege gereedschapswagen is enorm handig als je al over een heleboel gereedschappen beschikt en een goede plek zoekt om alles op te bergen. Voor beginnende doe-het-zelvers of klussers die nieuw gereedschap willen hebben, is een gevulde gereedschapswagen de ideale keus. Je hebt dan gelijk een volledige uitrusting met hoogwaardig gereedschap waarmee je iedere klus aankunt. 

Wanneer weet je dat je een goede gereedschapswagen in handen hebt?

De aanschaf van een nieuwe gereedschapswagen is voor veel doe-het-zelvers een flinke investering. Natuurlijk wil je een wagen in huis halen die aan al je wensen en eisen voldoet. Een gereedschapswagen van hoge kwaliteit met een eerlijke prijs. Jij bepaalt waar jouw nieuwe gereedschapswagen aan moet voldoen. Iedere klusser stelt andere eisen aan een gereedschapswagen. Wel is het zo dat een goede gereedschapswagen aan een aantal basiskenmerken moet voldoen. Je kunt naar de volgende punten kijken wanneer je een nieuwe gereedschapswagen voor jouw werkplaats zoekt: 

  • Duurzaamheid: in een werkplaats waar hard gewerkt wordt, moet al het materiaal tegen een stootje kunnen. Zo ook een gereedschapswagen. Een gereedschapswagen mag niet zomaar tekenen van slijtage gaan vertonen. De lades moeten goed blijven werken en de wielen mogen niet opeens gaan haperen. Kies dus altijd voor een gereedschapswagen met een goede bouwkwaliteit. Zo kun je er zo lang mogelijk van genieten. 
  • Opbergruimte: de hoeveelheid opbergruimte spreekt voor zich. Een gereedschapswagen moet voldoende plek hebben om al je tools op een overzichtelijke manier op te kunnen bergen. Met het oog op de toekomst heb je zelfs liever wat ruimte over. Gevulde gereedschapswagens zijn al voorzien van gereedschap. Dit gereedschap wordt op een overzichtelijke manier in de wagen geplaatst. 
  • Veiligheid: veiligheid in de werkplaats of garage is erg belangrijk. Een voorbeeld van een veilige optie bij een gereedschapswagen zijn wielen met een rem. Hierdoor blijft de gereedschapswagen altijd netjes op z’n plek staan. Daarnaast moet de gereedschapswagen ook stabiel zijn. Zeker wanneer je de wagen door je werkplaats heen aan het manoeuvreren bent. 
  • Meegeleverd gereedschap: als je een gevulde gereedschapswagen zoekt, wordt er allerlei gereedschap meegeleverd. Het is dan wel belangrijk dat ook het meegeleverde gereedschap aan jouw eisen voldoet. Dit betekent niet alleen dat het om de juiste tools gaat, maar ook dat de kwaliteit van het meegeleverde gereedschap in orde is.
  • Mogelijkheden tot uitbreiding: je weet nooit wat de toekomst brengt. Om die reden is het fijn als je op den duur jouw gereedschapswagen uit kunt breiden. Hierbij kun je denken aan de optie om een topkoffer te plaatsen. Ook een gatenbord aan de zijkant van de gereedschapswagen kan er al voor zorgen dat je meer tools kwijt kunt.
  • Extra functionaliteiten: wat betreft handige functionaliteiten van een gereedschapswagen kun je denken aan een slot, handvatten, gatenbord en een werkblad. Voor verschillende doe-het-zelvers kunnen uiteenlopende functionaliteiten goed van pas komen. 

Verschillende soorten gereedschapswagens

Tussen gereedschapswagens zitten een heleboel verschillen. Voor iedere doe-het-zelver is er wel een geschikte gereedschapswagen te vinden. Het is belangrijk om te bepalen aan welke eisen een gereedschapswagen voor jou moet voldoen. We helpen je graag op weg door de verschillen van gereedschapswagens toe te lichten. Ook lege en gevulde gereedschapswagens zullen aan bod komen. 

Om te beginnen bestaan er gereedschapswagens van staal en van kunststof. Ook een combinatie van beide materialen wordt veel gebruikt. Gereedschapswagens van staal zijn veelal voorzien van een slag- en krasvaste poedercoating om het materiaal te beschermen. In een werkplaats waar hard gewerkt wordt is dit ook wel nodig. De poedercoating zorgt daarnaast voor een stoere uitstraling. Gereedschapswagens van kunststof kunnen ook wel tegen een stootje. Het materiaal is hard en zal niet zomaar tekenen van slijtage gaan vertonen. 

De meeste gereedschapswagens zijn voorzien van lades waar je je tools in kwijt kunt. Sommige modellen beschikken echter over kastdeuren. Gereedschapswagens met kastdeuren zijn geschikt om grote spullen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur of jerrycans. Het is zelfs mogelijk om een gereedschapswagen met lades en daaronder een koelkast aan te schaffen! 

In principe zijn de lades van een gereedschapswagen leeg. Je kunt hier je gereedschap gemakkelijk in kwijt, maar als je je tools op een nette manier wil sorteren, heb je vakverdelingen nodig. Vakverdelingen zijn los te verkrijgen, maar er zijn ook lege gereedschapswagens beschikbaar waarbij een aantal handige vakverdelers worden meegeleverd. Met zulke wagens hoef je nooit meer lang naar je tools te zoeken. 

Om een gereedschapswagen te kunnen manoeuvreren, heeft de wagen wielen nodig. Tussen wielen kunnen verschillen zitten, maar in principe doen ze allemaal hetzelfde: ervoor zorgen dat de wagen soepel rolt. Er worden robuuste wielen van rubber gebruikt om dit te realiseren. De wagens bevatten zowel vaste- als zwenkwielen zodat je eenvoudig kunt sturen. Verder zijn de wielen voorzien van een rem zodat de gereedschapswagens niet weg zullen rollen. 

Tussen de grootte van de gereedschapswagens zitten veel verschillen. Zo heb je wagens met meer dan 15 laden. Ook zijn er compacte gereedschapswagens met slechts enkele lades te krijgen. De grootte van de lades is ook niet altijd hetzelfde. Sommige wagens bevatten lades met uiteenlopende afmetingen. Zo kun je zowel klein als groot gereedschap opbergen. 

Gereedschapswagens met een gatenbord zijn ideaal voor doe-het-zelvers die nog wat haken of andere houders willen bevestigen om tools op te kunnen hangen. De gatenborden kunnen zich zowel aan de buitenkant van de wagen of op de kastdeuren bevinden. 

Zoals je kunt lezen zitten er enorm veel verschillen tussen gereedschapswagens. Dit valt ook gelijk op wanneer je ons aanbod bekijkt. Bij de productinformatie van iedere gereedschapswagen kun je alle afmetingen terugvinden. Ook de foto’s van de gereedschapswagens bieden veel duidelijkheid over de functionaliteiten en de kenmerken van de wagens. 

Hulp bij het uitkiezen van de beste gereedschapswagen voor jouw werkplaats

Om je nog verder op weg te helpen, zullen we een aantal gereedschapswagens uitlichten en vertellen waarvoor ze geschikt zijn. Om te beginnen is het belangrijk om een keuze te maken tussen een lege gereedschapswagen of een gevulde gereedschapswagen. Door dit als eerste te bepalen kun je gelijk een aantal gereedschapswagens uitsluiten. 

Lege gereedschapswagens 

Voor veel doe-het-zelvers is een gereedschapswagen met een stuk of 8 lades, opbergruimte voor vloeistoffen, cijferslot, een klein gatenbord en nog wat extra ruimte aan de bovenkant de ideale oplossing. Zo’n gereedschapswagen is een echte alleskunner waar iedere klusser voor een lange tijd mee vooruit kan. Hiervoor hebben we bij Datona een perfect model: onze gereedschapswagen Exclusive. Stel je iets minder eisen aan een gereedschapswagen? Dan is deze wagen met 5 lades en houten werkblad wellicht iets voor jou. 

Een lege gereedschapswagen is als een blank canvas. Je kunt ze helemaal naar wens indelen. Als je het sorteren en rangschikken gemakkelijk wil maken, ga je voor een gereedschapswagen met vakverdelers. Deze handige compartimenten passen perfect in de lades van de gereedschapswagen. Het enige wat jij nog moet doen is de vakjes vullen met je tools. 

Als je grote voorwerpen op wil bergen, kun je niet zonder een gereedschapswagen met kastdeuren. Een kast biedt ruimte voor apparatuur, flessen met vloeistoffen en andere grote spullen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een brede gereedschapswagen met een kast en 5 lades. Heb je wat minder ruimte nodig? Dan voldoet een kleinere gereedschapswagen met 3 lage lades en twee kastdeuren eronder. 

Een gereedschapswagen is het perfecte hulpmiddel om naast je project te plaatsen. Wil je nog meer efficiëntie? Ga dan voor een gereedschapswagen met een werkblad. Een verrijdbare werkbank van RVS met een eikenhouten werkblad of een mobiele werkplaats zijn hierin erg mooie opties. 

Voor de liefhebbers van een barbecue of een koud drankje zijn er ook speciale gereedschapswagens ontworpen. Kijk eens naar onze gereedschapswagen met ingebouwde barbecue en de nodige gereedschapslades. Of wat dacht je van een combinatie van gereedschapslades met een volwaardige koelkast

Gevulde gereedschapswagens 

Net als lege gereedschapswagens vind je de gevulde tegenhangers ook in vele soorten en maten. Alle gevulde gereedschapswagens zitten vol met hoogwaardige tools waarmee je allerlei werkzaamheden uit kunt voeren. Het meegeleverde gereedschap bestaat vaak uit meer dan een set met basistools. Bekijk altijd de productinformatie van iedere gevulde gereedschapswagen om erachter te komen wat en hoeveel er precies wordt meegeleverd.

Het meegeleverde gereedschap van de wagens ligt niet zomaar los in de lades. Bij iedere set zit een handige softmodule zodat je gemakkelijk het overzicht kunt bewaren. Het sorteren hebben wij al voor je gedaan. Dankzij de modules zie je ook in één oogopslag of je een bepaalde tool mist. Wel zo handig! 

Heb je zelf al wat gereedschap maar kun je jouw uitrusting nog wel wat uitbreiden? Dan is een gereedschapswagen die deels gevuld is de ideale toevoeging voor jouw werkplaats. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze gevulde gereedschapswagen met basisgereedschap. Bij dit model krijg je 3 lades vol met handig gereedschap. De andere 3 lades kun je met je eigen gereedschap vullen. 

Zijn 3 lades niet genoeg en zoek je een extra grote gereedschapswagen met veel meer tools? Dan is onze gevulde gereedschapswagen XL met topkist misschien wel de perfecte toevoeging voor jouw garage. Deze gereedschapswagen komt uit onze premium serie en bevat alles wat je nodig hebt om iedere klus aan te kunnen. 

Wil je het wat professioneler aanpakken? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze gereedschapswagens die met gereedschap van Smoos zijn gevuld. Met zo’n gevulde gereedschapswagen met tools van Smoos haal je professioneel gereedschap in huis en kun je jarenlang vooruit. Er worden maar liefst 270 stuks gereedschap meegeleverd. Daarnaast biedt de wagen nog wat opbergruimte voor je eigen tools. 

Je kunt nog een stapje verder gaan door een gevulde gereedschapswagen van Beta aan te schaffen. Deze gereedschapswagen en de meegeleverde tools voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Echte professionals kunnen hier tientallen jaren mee werken. 

Dit waren slechts enkele voorbeelden van de gevulde gereedschapswagens uit ons assortiment. Bekijk het complete aanbod en vergelijk verschillende modellen met elkaar. Als je vragen over onze gereedschapswagens hebt, kun je altijd contact opnemen. We geven je graag advies zodat jij binnenkort een prachtige gereedschapswagen in je werkplaats hebt staan. 

Goede redenen om een gereedschapswagen bij Datona te kopen

Een gereedschapswagen bij Datona kopen is altijd een goed idee. We hebben veel verschillende gereedschapswagens waar je uit kunt kiezen. Lege, gevulde, grote of compacte gereedschapswagens; het kan allemaal. Alle gereedschapswagens zijn eenvoudig via onze webshop te bestellen, maar natuurlijk kun je ook naar onze winkel komen om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. De gereedschapswagens van Datona en van andere merken staan uitgesteld in onze showroom. Probeer ze uit en ervaar onder andere hoe soepel de wielen van de wagen over de vloer rollen.

Het bezoeken van onze showroom is echter geen must wanneer je onze gereedschapswagens wil ervaren. Op ons YouTube kanaal vind je meerdere video's waarin we verschillende gereedschapswagens uitgebreid demonstreren. Onderstaande video geeft een goed beeld van één van onze gevulde gereedschapswagens. Neem gerust een kijkje op ons YouTube kanaal om meer van dit soort video's te bekijken.

Verder zit er maar liefst 2 jaar garantie op al onze gereedschapswagens. We staan achter onze hoogwaardige producten. Het aankopen van een gereedschapswagen bij Datona doe je zonder zorgen. Als je vragen over je wagen hebt, kun je te allen tijde bij ons terecht. 

Wat andere doe-het-zelvers van onze gereedschapswagens vinden

De beoordelingen van andere klussers kunnen jou helpen bij het uitzoeken van de beste gereedschapswagen voor je werkplaats. Doordat er in veel reviews een aantal voor- en nadelen van een gereedschapswagen naar voren komen, kom jij erachter of een bepaald exemplaar goed bij je past. Daarnaast kunnen er klantfoto's bij een specifieke gereedschapswagen getoond worden. Deze foto's zijn gemaakt door onze klanten en laten zien hoe de gereedschapswagens in de praktijk gebruikt worden. 

Uiteraard is het ook mogelijk om algemene reviews van Datona na te lezen. Deze reviews zijn te vinden op onze website en op Google. 

Het bezorgen en retourneren van een gereedschapswagen

De meeste gereedschapswagens zijn uit voorraad leverbaar. Als je zo’n gereedschapswagen op een werkdag voor 20:00 uur bestelt, dan verzenden wij je bestelling nog op dezelfde dag. Zo kun je snel genieten van jouw nieuwe gereedschapswagen. Verder is de levering van een gereedschapswagen altijd gratis. Voor zowel Nederland als België! 

Is de gereedschapswagen toch niet helemaal naar wens? Geen probleem! Ook retourneren is kosteloos bij Datona. Je hebt 180 dagen de tijd om te bepalen of je de meest geschikte gereedschapswagen hebt aangekocht. Zo niet, dan stuur je ‘m gewoon terug. We helpen je uiteraard graag met het zoeken naar een vervangend exemplaar dat wel aan al je wensen voldoet! 

Award-winning gereedschapswagens van Datona

We zijn meerdere jaren uitgeroepen tot Website van het Jaar. Service en kwaliteit vinden we enorm belangrijk bij Datona. Door het winnen van deze awards wordt bevestigd dat velen van jullie het hiermee eens zijn. Ook onze gereedschapswagens voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Je zou ze zelfs award-winning gereedschapswagens kunnen noemen. 

De gereedschapswagens van Datona hebben een lange levensduur. Dat past bij ons doel: het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. We willen het uitvoeren van allerlei soorten werkzaamheden voor klussers en doe-het-zelvers een stukje makkelijker maken. Voor advies over gereedschapswagens of andere producten kun je daarom altijd bij ons terecht. 

Meer dan alleen gereedschapswagens 

Datona heeft meer dan alleen gereedschapswagens. Er zijn een aantal handige alternatieven voor gereedschapswagens te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gereedschapstrolleys. Ook gereedschapstrolleys zijn voorzien van wielen en kun je eenvoudig door je werkplaats manoeuvreren. Zijn wielen niet per se nodig? Dan kun je eens gaan kijken naar gereedschapskisten of gereedschapskoffers voor het opbergen van jouw gereedschap. Gereedschapskisten en -koffers zijn eenvoudig mee te nemen of kunnen permanent op een vaste plek gezet worden. 

In de blogsectie op onze website vind je verschillende relevante artikelen over het opbergen van gereedschap. We geven bijvoorbeeld extra tips voor de aanschaf van een gereedschapswagen. Maar er zijn nog zoveel meer manieren om je gereedschap netjes en overzichtelijk op te bergen. Vind je het interessant om hier meer over te lezen? Kijk dan zeker eens naar dit artikel: “Creëer opbergruimte voor je gereedschap”