FLITSDEAL: Gereedschapswagen + papierrolhouder + 2 rollen papier
t.w.v. 29%
Van € 565 nu voor € 399 FLITSDEAL: Gereedschapswagen + papierrolhouder + 2 rollen papier met € 165 korting
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
ATV.jpg

Help ik heb een spijker in m’n band, wat te doen?

Het kan iedereen overkomen: je rijdt zonder dat je het doorhebt over een schroef of spijker en plotseling heb je een gat in je band. Of het nou gaat om een auto, motor, scooter, quad of buggy, het blijft vervelend. Gelukkig hebben we speciaal voor deze situatie ontzettend handige sets in onze webshop: banden reparatiesets. Met zo'n setje ben je zo weer onderweg. Zelfs als je geen reserveband bij je hebt. Wij gaan je uitleggen hoe deze banden reparatiesets werken!

Wat moet je doen als je een spijker in je band hebt?

Allereerst zorg je ervoor dat de spijker uit de band verwijderd wordt. Dit kun je in de meeste gevallen doen met een simpele tang die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Gebruik de ruimer

Vervolgens is het tijd om het gat dat door de spijker of schroef veroorzaakt is, voor te bereiden op het reparatiekoord. Dit doe je met de meegeleverde ruimer. De ruimer maakt het gat iets ruwer, waardoor het reparatiekoord zich beter vast kan bijten in de band.

Plaats het reparatiekoord

Daarna is het tijd om het reparatiekoord te plaatsen. Hiervoor gebruik je de meegeleverde treknaald. Je stopt het koord in de kop van de naald waarna je de naald in het gat duwt. Vervolgens trek je de naald er weer uit. Het reparatiekoord zal in het gat blijven zitten.

Snijd het uitstekende stuk van het reparatiekoord af

Nu zal er een stuk van het reparatiekoord uit blijven steken. Gebruik het meegeleverde mesje en snijd het uitstekende stuk af.

Pomp de band weer op

Het reparatiekoord zal de band direct dichten. Zorg ervoor dat je de band weer voldoende oppompt en je kunt je weg vervolgen!