BLACK FRIDAY
t.w.v. 25%
25% korting op álles! BLACK FRIDAY: 25% korting op álles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Help ik heb een spijker in m’n band, wat te doen?

Het kan iedereen overkomen: je rijdt zonder dat je het doorhebt over een schroef of spijker en plotseling heb je een gat in je band. Of het nou gaat om een auto, motor, scooter, quad of buggy, het blijft vervelend. Gelukkig hebben we speciaal voor deze situatie een ontzettend handige set in onze webshop: de banden reparatieset. Met deze set ben je zo weer onderweg, ook al heb je geen reserveband bij je. Wij gaan je uitleggen hoe hij werkt!

Allereerst zorg je er voor dat het object dat jouw band heeft geperforeerd uit de band verwijderd wordt. Dit kun je in de meeste gevallen doen met een simpele tang die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Geperforeerde autoband repareren

Vervolgens is het tijd om het gat dat door de spijker of schroef gemaakt is klaar te maken om het reparatiekoord te ontvangen. Dit doe je met de meegeleverde ruimer. Dit maakt het gat iets ruwer, waardoor de reparatiekoorden zich beter vast kunnen bijten in de band.

kapotte band fixen

Daarna is het tijd om het reparatiekoord te plaatsen. Hiervoor gebruik je de bijgeleverde treknaald. Je stopt het koord in de kop van de naald, en duwt deze in het gat. Daarna trek je de naald er weer uit, waarbij het reparatiekoord in het gat blijft zitten.

reparatiekoorden voor bandenbanden reparatie set

Nu blijft er een stuk van het reparatiekoord uitsteken. Gebruik hiervoor het bijgeleverde mesje en snijd het uitstekende stuk af.

motorbanden reparerenautobanden repareren met set

Het reparatiekoord dicht de band direct, en na ervoor gezorgd te hebben dat de band ook weer voldoende opgepompt is (door bijvoorbeeld een voetpomp) kun je je weg weer vervolgen!