Bouwvak Deals
t.w.v. 20%
Met de kortingscode BV25 ontvang je 20% korting op alles! Met de kortingscode BV25 ontvang je 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Zandstralen

In veel situaties is zandstralen een perfect alternatief voor schuren. Bij Datona vind je een ruim assortiment machines en overige benodigdheden waarmee je deze techniek veilig en efficiënt kunt uitvoeren. Zandstralen is bijvoorbeeld heel geschikt om roest te verwijderen van carrosserieën of om een verflaag weg te schuren. Je maakt hierbij gebruik van speciaal grit dat onder hoge druk op het te behandelen oppervlak wordt gestraald. Door de wrijving wordt het oppervlak weer mooi egaal. In onze webshop kun je zowel de benodigde machines als een grit bestellen. Wij zorgen voor een snelle levering van jouw bestelling!

Zandstralen machine

Het is onmogelijk om te zandstralen zonder machine. Deze is bij Datona verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Welke je nodig hebt hangt af van de toepassing. Bij het behandelen van grote oppervlakken is een straalketel de beste optie. Hiermee kun je probleemloos de onderkant van een boot, carrosserie of meubels behandelen. Om uzelf te beschermen heb je een straalmasker en straalhandschoenen nodig. Deze vind je bij onze straalketel accessoires.

Kleine objecten en onderdelen kun je gemakkelijker zandstralen met een andere machine: de straalcabine. Dit is een soort afgesloten compartiment waarin je met het bijgeleverde straalpistool het oppervlak behandelt. Ook hiervoor heb je de bescherming van zandstraal handschoenen nodig. Het voordeel is dat er alleen in de cabine gritresten achterblijven. Door het speciale venster aan de bovenzijde en de uitstekende afzuiging heb je altijd goed zicht op de werkzaamheden.

Zandstralen metaal

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je door middel van zandstralen metaal wilt behandelen. Het belangrijkste is dat je het juiste grit gebruik voor jouw machine. Calciumsilicaat is alleen geschikt voor straalketels. Als alternatief kun je kiezen voor het door Datona ontwikkelde Dato blast op basis van calciumcarbonaat. Dit wordt veel toegepast bij het verwijderen van roest- en verflagen van bijvoorbeeld auto’s. Korund en glasparel zijn speciaal geschikt voor straalcabines. Glasparel kan alleen gebruikt worden met zachte metalen en bij het verwijderen van lichte oxidatie. Op onze productpagina’s vind je een uitgebreide uitleg over de diverse soorten grit en de specifieke toepassing.

Zandstralen hout

Het is heel gemakkelijk om een kast, stoel of een andere meubel te zandstralen. Om hout te bewerken maak je gebruik van straalgrit voor houtstralen. Dit materiaal bestaat uit zeer fijne glaskorrels waarmee je verfresten tot de kleinste laag kunt verwijderen. Het kan zelfs gebruikt worden om staal te reinigen, maar is niet geschikt voor het verwijderen van roest. Om veilig te zandstralen op hout heb je een masker en speciale handschoenen nodig. De fijne structuur van het grit voorkomt verstopping van een straalketel.

Zandstralen Datona

Alles wat je nodig hebt om te kunnen zandstralen bestelt je eenvoudig online bij Datona. Naast straalketels en straalcabines verkopen wij ook bijbehorende losse onderdelen, zoals straalpistolen, compressorslangen en slangtules. Extra onderdelen voor de cabines vind je in ons ruime assortiment straalcabine accessoires. Wij zorgen standaard voor een razendsnelle levering van de benodigdheden voor zandstralen die je bij Datona bestelt. In onze webshop voor jouw werkplaats uitrusting vind je alles wat je nodig hebt!