20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Brandstofdruk tester voor benzine- en dieselmotoren

Voor een goede verbranding van brandstof is de juiste brandstofdruk enorm van belang. Zonder de juiste brandstofdruk is de verstuiver niet in staat om de brandstof voldoende te vernevelen. De gevolgen van een te lage brandstofdruk zijn een hoger verbruik, een hogere uitstoot, minder goede prestaties en daarnaast kan een motor er ook nog eens onregelmatig van gaan lopen. Daarom is het belangrijk om de brandstofdruk van auto’s periodiek te testen. Bij Datona hebben we brandstofdruk testers voor zowel benzine- als dieselmotoren in ons assortiment. 

De brandstofdruk van brandstofinjectie systemen testen

Met name bij injectiemotoren is brandstofdruk belangrijk om een fijne verneveling van de brandstof te kunnen garanderen. Met een brandstof injectiedruk tester kom je er snel achter of de brandstofdruk van jouw injectiemotor nog op de juiste waardes zit. Onze testers kunnen universele- of specifieke aansluitingen voor veelgebruikte injectoren bevatten en zijn hierdoor voor vrijwel iedere moderne auto geschikt. Weet je niet zeker of onze brandstofdruk tester geschikt is voor jouw auto? Onze klantenservice helpt je graag verder!

Onderdruk meten met carburateur synchronisatie sets

Met een carburateur synchronisatie set kun je naast de druk ook de onderdruk, oftewel het vacuüm, meten. In het kort werkt dit zo: de lucht die door de carburateur stroomt neemt brandstof mee. Dit komt door de onderdruk. Hoe meer lucht er door de carburateur stroomt, hoe meer brandstof er wordt meegenomen. Met de meters die je aansluit op de verschillende carburateurs kun je zien hoeveel onderdruk ze krijgen. Geven de meters overal dezelfde onderdruk aan? Dan krijgt iedere cilinder dezelfde hoeveelheid brandstof. Als iedere cilinder dezelfde hoeveelheid brandstof krijgt, loopt de motor perfect.

Bij Datona vind je verschillende carburateur synchronisatie sets met meerdere vacuümmeters. Het aantal stuks achter de naam van de set geeft aan hoeveel carburateurs je tegelijkertijd kunt afstellen. De synchronisatie meters van alle sets zijn door de kleurcodes gemakkelijk af te lezen.

Brandstofdruk testers in een handige kunststof koffer

Onze brandstofdruk testers en carburateur synchronisatie sets worden geleverd in een handige, stevige kunststof koffer. Hierdoor kun je de sets eenvoudig meenemen, heb je alle benodigdheden altijd bij de hand en zul je de losse onderdelen niet snel kwijtraken.

Brandstofdruk testers en carburateur synchronisatie sets koop je bij Datona

Nieuwe brandstofdruk tester of carburateur synchronisatie set nodig voor jouw eigen auto of voor in je werkplaats? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan meetinstrumenten. Als je bestelt via Datona.nl, profiteer je van gratis verzending en een retourtermijn van 180 dagen. Wanneer je vragen hebt over onze brandstofdruk testers kun je contact opnemen met de klantenservice.