EK-korting!
t.w.v. 20%
Scoor jouw werkplaats items extra voordelig! Scoor jouw werkplaats items extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Multifunctionele foamsnijder voor het snijden van foam, touw en andere materialen

Een foamsnijder is een tool die veel klussers kan helpen in de werkplaats, garage of in het magazijn. Foamsnijders zijn voorzien van een verwarmd mes waardoor je zeer gemakkelijk en snel door allerlei materialen heen kunt snijden. In principe is een foamsnijder gemaakt voor het snijden van foam, maar ook andere materialen zoals touw, piepschuim, visnet en zeil kun je snijden met het verwarmde mes van dit handige snijapparaat. Gebruik het snijapparaat als zeilsnijder wanneer je zeil wil bewerken. Wanneer je piepschuim snijdt, dient het verwarmde mes als een ware piepschuimsnijder. De mogelijkheden voor het gebruik van het warme mes zijn eindeloos. Afhankelijk van de snijwerkzaamheden die je uit wil gaan voeren, plaats je een geschikt mes op de foamsnijder. Zo gebruik je bijvoorbeeld een extra lang mes om door dikke lagen schuim heen te snijden. Met de kleine meisjes kun je juist zeer precies te werk gaan.

 

Foam inlays uitsnijden met een verwarmd mes

Ben je in het bezit van een heleboel gereedschap en ligt het maar wat rond te slingeren in de lade van je gereedschapswagen? Dan zou je zeker eens moeten overwegen om van foam inlays gebruik te maken. Foam inlays zijn zachte matten waaruit je zelf bepaalde vormen kunt snijden. Vervolgens kun je jouw losse gereedschap in de uitgesneden vormen plaatsen. Voor het uitsnijden van het zachte schuim heb je een foamsnijder nodig. Het verwarmde snijapparaat maakt het eenvoudig om nauwkeurige vormen uit te snijden, waar je tools perfect in zullen passen. Zo helpt een foamsnijder bij het realiseren van overzicht in je gereedschapslade en voorkom je rondslingerende tools.
 

Foam- en touwsnijders voor magazijnen en werkplaatsen

In iedere werkplaats en in ieder magazijn zou een touwsnijapparaat aanwezig moeten zijn. Touw, zeil, foam en piepschuim kom je immers regelmatig tegen op dit soort plekken. Zonder een verwarmd mes kan het snijden van dit soort materialen veel onnodige moeite kosten. Het smelten van touw met een touwsmelter gaat vele malen sneller dan het knippen met een schaar of een andere tool. Daarnaast is nabewerking vaak niet nodig doordat het uiteinde van het touw netjes dichtgebrand wordt. Kortom, allround klussers, magazijnmedewerkers, installateurs en doe-het-zelvers die met touw, piepschuim, zeil, visnet of foam werken, zullen baat hebben bij het gebruik van een foamsnijder.

Het gebruik van een elektrische foamsnijder

Een elektrische foamsnijder is erg gebruiksvriendelijk. Iedere doe-het-zelver kan ermee overweg. Er zijn een aantal stappen die je dient te volgen om efficiënt en effectief met een touwsnijder te werken:

Stap 1: Voordat je de foamsnijder aansluit op het stopcontact, buig je het mesje in de juiste vorm en klem je deze vast. Ook kun je een snijmesje zonder opzetstuk gebruiken.

Stap 2: Sluit de touwsnijder aan op het stopcontact.

Stap 3: Plaats de foamsnijder op je werkstuk, zet ‘m aan en wacht een paar seconden.

Stap 4: Begin met het snijden met het verwarmde mes. Zorg hierbij voor een constante temperatuur en snelheid.

Stap 5: Zodra je klaar bent met je snijwerkzaamheden kun je een staalborstel gebruiken om het achtergebleven material te verwijderen.

Kijk ook zeker eens naar onderstaande video voordat je aan de slag gaat met de touwsnijder van Datona. In deze video demonstreert Rintje Ritsma hoe je zowel dun als dik touw met de touwbrander kunt snijden. Na het snijden met het verwarmde mes is nabewerking niet eens nodig!