Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Gereedschapskist-drie-lades-2-lades-gevuld-rood.jpg

Creëer opbergruimte voor je gereedschap

De waarde van een goed georganiseerde werkplaats is iets dat je als doe-het-zelver niet moet onderschatten. Door opbergruimte in je garage te creëren, behoud je het overzicht in je werkplaats, kun je al je tools makkelijker terugvinden en straal je professionaliteit uit. Er zijn veel verschillende oplossingen om voor meer praktische opbergruimte in je werkplaats te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een complete werkbank, gereedschapskasten, gereedschapsborden, gereedschapswagens en gereedschapskisten. De kisten zijn vooral aan te raden als je veel op locatie werkt en al je gereedschap altijd bij de hand wil hebben. 

De basis van iedere werkplaats: een werkbank

We beginnen bij de basis van iedere werkplaats: de werkbank. Een werkbank zorgt voor opbergruimte en is tegelijkertijd een plek om aan te werken. Doordat de kasten van een werkbank onder of naast het werkblad zitten, heb je alle tools die je nodig hebt altijd binnen handbereik. Vaak beschikt een werkbank al over een heleboel opbergmogelijkheden. Doe-het-zelvers met niet al te veel gereedschap hebben in sommige gevallen al genoeg aan een werkbank om al hun tools netjes op te kunnen bergen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. De meeste klussers hebben meer nodig om hun gereedschap kwijt te kunnen. 

RIcht je werkplaats in met gereedschapskasten

Naast een werkbank is een gereedschapskast voor de meeste doe-het-zelvers een onmisbaar onderdeel van de werkplaats. Een gereedschapskast is groot en biedt veel opbergruimte. Bepaalde uitvoeringen hebben ook ruimte voor grote apparatuur of spullen als motorhelmen en jerrycans. Zo kun je zelfs grote voorwerpen netjes opbergen en hoeft niets meer in het zicht te liggen. Ook voorkom je hiermee dat spullen als helmen beschadigd raken. 

Hang gereedschapsborden aan de muren

Het kan zijn dat je niet direct denkt aan het ophangen van gereedschap aan de muur. De muren van werkplaatsen blijven vaak onbenut, terwijl het de ideale plek is om opbergruimte voor gereedschap te creëren. Het neemt namelijk weinig plek in beslag. Gereedschapsborden zijn hiervoor zeer geschikt. Je hangt ze simpelweg aan je muur en vult ze met accessoires om je tools op te kunnen hangen. Gereedschapsborden kun je bijvoorbeeld voorzien van verschillende haken, houders voor doppen, magneetstrips en T-sleutelhouders. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Tools binnen handbereik met een gereedschapswagen

Voor doe-het-zelvers die hun gereedschap regelmatig moeten verplaatsen, zijn gereedschapswagens de perfecte uitkomst. Gereedschapswagens manoeuvreer je moeiteloos door je hele werkplaats. Zo kun je de wagens gemakkelijk naast je project zetten. Aan het einde van de werkdag duw je de gereedschapswagen weer terug naar z’n standplaats in de hoek van je werkplaats. Wagens voor gereedschap zijn er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan uitvoeringen met lades of kastdeuren. Ook tussen de hoeveelheid opbergruimte kunnen een hoop verschillen zitten. 

Gereedschapskisten zijn onmisbaar voor onderweg

Wanneer je veel op meerdere locaties werkt, zijn gereedschapskisten essentieel. Gereedschapskisten zijn voorzien van een handvat en neem je gemakkelijk mee. Ze bieden genoeg opbergruimte voor tools die je vrijwel altijd nodig hebt. De kisten zijn speciaal ontworpen om je gereedschap op een verantwoorde manier te vervoeren.