SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
zandstralen

Meubels zandstralen 

Je kent het vast wel. Je wil een kast in de lak zetten maar je hebt absoluut geen zin om de hele middag te schuren. De grotere stukken zijn nog wel te doen met een schuurmachine, maar de hoekjes, houtsnijwerk en andere lastig bereikbare plekken moeten toch echt met de hand gedaan worden. Dit is tijdrovend en vervelend werk. En daarnaast is het eindresultaat ook niet altijd optimaal.

1. Waarom zandstralen?

Bij zandstralen heb je hier geen last van. Met een mobiele straalketel kun je snel en eenvoudig meubels of een trap zandschuren. Het opknappen van meubels of het renoveren van een trap wordt zo een stuk makkelijker. Daarnaast heb je geen last van vervelende hoeken en lastig houtsnijwerk dat je vaak tegenkomt tijdens het opknappen van meubels. Aangezien je zelf de werkdruk van de zandstraler kunt instellen, kun je zowel licht als zwaar werk eenvoudig en snel zandschuren. Zonder de houten onderlaag te beschadigen! Daarnaast kun je het eindresultaat zelf bepalen door te kiezen voor een bepaalde soort straalmiddel.

2. Wat heb je nodig?

Om jouw meubels op te kunnen knappen met een zandstraler, heb je een paar dingen nodig. Sommige producten zoals een straalpistool en nozzles leveren wij altijd gratis bij onze straalketels.

Straalketel

Voor het zandstralen van meubels raden wij een straalketel aan. Aangezien meubels vaak groot zijn, passen ze niet in een straalcabine. Met een straalketel kun je alles opknappen. Van een keukenstoel tot een volledige trap!

Compressor

Om met een straalketel of straalcabine te kunnen zandstralen, is een bepaalde luchtdruk cruciaal. Wij raden je daarom aan om met een compressor van minimaal 100 liter te werken. Voor grotere straalcabines zul je ook een grotere compressor nodig hebben.

Straalpistool

Straalpistolen komen in verschillende soorten en maten. Bij het uitkiezen van een straalpistool is het vooral belangrijk om te kijken naar het type straalketel of straalcabine waarmee je gaat zandstralen.

(Een straalpistool wordt meegeleverd als je een straalketel aanschaft)

Nozzles

De nozzle is het gedeelte aan het uiteinde van een straalpistool. Hier wordt het straalzand doorheen geschoten. Om slijtage aan het pistool te voorkomen, is het belangrijk dat de nozzle regelmatig vervangen wordt.

(Nozzles worden meegeleverd bij een straalketel)


Straalmiddel

Straalmiddel is onder te verdelen in twee soorten: éénmalig te gebruiken straalmiddel en meermaals te gebruiken straalmiddel. Eénmalig te gebruiken straalmiddel breekt snel af en is daarom alleen te gebruiken met een straalketel. Meermaals te gebruiken straalmiddel breekt daarentegen minder snel af en is daardoor te gebruiken met zowel straalketels als straalcabines.

3. Aanschaf van de juiste straalcabine of straalketel

Bij de aanschaf van een straalcabine of straalketel moet je goed nadenken over de producten of voorwerpen die je wil gaan zandstralen. Als je meubelstukken of deuren wil bewerken, is het verstandig om voor een grote straalketel te gaan. Met een grote straalketel kun je lang achter elkaar werken.

Als je kleine meubelstukken wil opknappen, heb je geen grote straalketel nodig. Ga voor een straalketel met afzuiging als je binnen wil gaan zandstralen. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas bij traprenovaties. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over rondvliegend stof.

4. Welk straalmiddel kan je gebruiken?

Het ene straalmiddel is het andere niet. Ieder straalmiddel heeft zijn eigen unieke kenmerken. Bekijk onze pagina over straalmiddelen als je meer wil weten en erachter wil komen welk straalmiddel jij het beste kunt gebruiken.

5. Kun je zelf zandstralen?

Jazeker. Zandstralen is zeer makkelijk aan te leren en vereist geen bijzondere skills of vaardigheden. Je hoeft dan ook geen professional in te huren. Ga gerust zelf aan de slag!

6. Wat kun je allemaal zandstralen?

Als je de benodigde apparatuur in huis hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je moeiteloos verschillende soorten hout, beton, aluminium en ijzer zandstralen. Voor ijzer en hout gebruik je echter niet hetzelfde straalmiddel. Het soort straalmiddel waar je mee werkt speelt een belangrijke rol en bepaalt grotendeels het eindresultaat.